Home Breaking News Stiri interne “Rasnovwood” – Luna viitoare, Kevin Costner se va întoarce să filmeze la Râşnov

“Rasnovwood” – Luna viitoare, Kevin Costner se va întoarce să filmeze la Râşnov

8 min read
0
0
364

Marile firme de producţie americane Universal Picture International şi Miramax au în plan să filmeze în ţara noastră 10 pelicule, reprezentanţii Castel Film fiind interesaţi să îi atragă spre Râşnov, localitate care a mai găzduit şi filmările pentru Cold Mountain în urmă cu zece ani.

Americanii sunt atraşi atât de peisajul asemănător cu cel din ţara lor, cât şi de forţa de muncă ieftină care le este necesară la realizarea decorurilor

După ce anul trecut a filmat miniseria de televiziune “Hatfields and McCoys”, pentru care a fost recompensat cu Globul de Aur, Kevin Costner va reveni la Râşnov luna viitoare pentru a filma o nouă peliculă. Cabanierul Ioan Adămuţă, cel care a realizat decorurile pentru “The Hatfields and McCoys”, spune că decorurile la noul film al actorului american, care va fi unul istoric, vor trebui să fie finalizate luna viitoare. În acest film va mai juca şi actorul american Mike Elliott.

De altfel, marile firme de producţie americane Universal Picture International şi Miramax au în plan să filmeze în ţara noastră 10 pelicule, reprezentanţii Castel Film fiind interesaţi să îi atragă spre Râşnov, localitate care a mai găzduit şi filmările pentru Cold Mountain în urmă cu zece ani. Producătorii americani sunt atraşi în România de forţa de muncă ieftină, dar şi de calitatea muncii oamenilor de aici, Costner lăudând, de altfel, realizările râşnovenilor. Kevin Costner a spus: “Mi-a plăcut foarte mult cât munceau oamenii. A trebuit să ducem 25 de cai undeva şi i-am întrebat dacă ne pot ajuta. < Îi puteţi duce acolo la ora 12.00? >. < Da >. Ceea ce nu ne-au spus, însă, a fost că trebuia să înceapă munca la 8.00 dimineaţa sau la 6.00 ca să ducă toţi cei 25 de cai acolo, pentru că aveau o singură rulotă cu care să-i transporte. Fac lucrurile în stilul vechi. Ne-au spus că da, îi pot duce acolo, dar le-a luat toată noaptea pentru a pune la punct totul. La un moment dat, încercam să duplicăm un copac. Nu ştiu de ce vă spun asta, dar încercam să duplicăm un copac. Unde discutau bărbaţii, am vrut să refilmăm scena. Aşa că am tot căutat un copac care să aibă forma care ne trebuia. Trebuia să semene, pentru că, altfel, oamenii aveau să-şi dea seama. Ne-am tot chinuit şi, într-un final, departamentul de artă a spus: < De ce să nu mergem acolo, tăiem copacul şi îl aducem aici? >. Aşa ceva nu se face în America. Nu i-am lăsat să facă asta, dar asta era mentalitatea, pe principiul < Ce trebuie să facem? Asta o să facem. O să tăiem copacul şi îl aducem aici >”.

*  Trei luni de filmări

O poveste americană filmată în România, miniseria “Hatfields & McCoys” s-a bucurat de sprijinul românilor pe toată perioada în care s-au desfăşurat filmările. “Suntem foarte bucuroşi că românii ne-au primit şi ne-au sprijinit. Povestea trebuia să fie vedeta filmului nostru, pentru că nu am vrut mare tam-tam pentru nimic. Am mers acolo, am început filmările în septembrie şi le-am terminat în jur de 17, 18, poate 19 decembrie. A fost dificil”, şi-a amintit Kevin Costner.

Acesta a adăugat că, în cazul în care filmările s-ar fi desfăşurat în Statele Unite ale Americii, echipa actorilor ar fi fost mai mare, astfel că găsirea interpreţilor a fost una dintre dificultăţile cu care s-a confruntat echipa de producţie.

“La un moment dat, am rămas fără oameni care să vorbească engleza, ceea ce a creat o problemă la producţie, la final, când trebuia să le dăm oamenilor o voce nouă. Când scoţi ceva de unde trebuia să fie, te vei confrunta cu anumite probleme logistice”, a spus Costner.
Însă, a subliniat acesta, România a oferit exact cadrul de care aveau nevoie pentru filmarea miniseriei, care s-a bucurat de un mare succes. Peisajul carpatin, foarte asemănător cu cel din Kentucky şi Virginia de Vest, a contribuit la o redare cât mai exactă a contextului geografic.

Miniseria TV “Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a primit şi cinci premii Emmy, două la categorii artistice – pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Cost-ner), respectiv secundar (Tom Berenger) – şi trei la categorii tehnice – pentru cel mai bun mixaj de sunet (românul Dragoş Stanomir, alături de Christian Cooke şi Brad Zoern), cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj.

OVIDIU VRÂNCEANU
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…