Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Recital “Înălţimi pe portativ” si spectacol de dans şi muzică “Dance and sing your culture” la Busteni

Recital “Înălţimi pe portativ” si spectacol de dans şi muzică “Dance and sing your culture” la Busteni

7 min read
0
0
215

Sâmbăta 21 noiembrie 2015, în cadrul Stagiunii Muzicale de la Buşteni, a avut loc recitalul “Înălţimi pe portativ”, în cadrul căruia au evoluat tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. Recitalul face parte dintr-un parteneriat pe care Centrul Cultural „Aurel Stroe” îl are cu Asociaţia Culturală KlavierArt şi prin care se urmăreşte promovarea tinerilor muzicieni cântăreţi la diferite instrumente sau cu vocea, membri ai Asociaţiei KlavierArt.

DSCN1698

După recital a avut loc un spectacol de dans şi muzică susţinut de tinerii perticipanţi la proiectul “Dance and sing your culture”, implementat de Asociaţia ASK Yourself în colaborare cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Asociaţia „Zestrea Carpaţilor” din Comarnic, Şcoala de dans Ecstatic Expansion, pensiunea Bonsai, parteneri în cadrul proiectului.

Proiectul îşi propune realizarea de schimburi culturale prin dans şi muzică între tineri din diferite ţări. Cei 24 de tineri din România, Turcia şi Italia au învăţat în perioada 12 – 22 noiembrie, dansuri populare din ţările participante cât şi muzică specifică celor trei culturi, interpretată de tineri la voce, chitară şi la instrumente specifice zonei din care provin, iar sâmbătă, au susţinut un frumos spectacol pe scena centrului cultural.

Proiectul este susţinut financiar de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Săptămâna care urmează, în perioada 28 – 30 noiembrie 2015, Asociaţia Multiculturală Dans Art Open din România organizează, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, un Concurs Naţional de Dans pentru Amatori intitulat „D’Aor Grand Prix”. Aşa cum arată şi numele, concursul este adresat amatorilor indiferent de vârstă, condiţia participării fiind aceea de a nu fi legitimat la vreun club sau asociaţie profesionistă de dans, sau de a nu activa în calitate de profesionist.

Cuncursul va fi organizat pe mai multe secţiuni, în funcţie de stilurile de dans: balet, dans contemporan, dans oriental, dans de cabaret, dans popular, dans inspirat din coregrafiile MTV.

Luni, 30 noiembrie 2015, la ora 10.30, Fundaţia Culturală “Pro Piano România” va organiza la Buşteni un recital de pian susţinut de membrii fundaţiei care au fost laureaţi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale de pian. Recitalul face parte din cadrul unei mai veche cloaborări a Centrului Cultural „Aurel Stroe” cu Fundaţia „Pro Piano”.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…