Home Breaking News Stiri Exclusive Record romanesc in Rusia – alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani si 2 luni, a atins varfului Elbrus, de 5647m

Record romanesc in Rusia – alpinista Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani si 2 luni, a atins varfului Elbrus, de 5647m

3 min read
0
0
318

Record pe Elbrus – Geta Traieste la Altitudine!

da

Sambata, 15 august 2015, ora locala 11,30, alpiniata Dor Geta Popescu,in varsta de 12 ani si 2 luni, a realizat un nou record european de varsta prin atingerea varfului Elbrus, de 5647m.

Ascensiunea a avut loc pe o vreme nefavorabila, cu vant in rafale de 60 km/ora, ceata si o calitate proasta a zapezii. Geta a reusit sa atinga varful impreuna cu membrii Altitude Expeditions Team, cu totii determinati ca membra Federatiei Romane de Alpinism si Escalada sa realizeze o noua performanta, a doua din acest an, dupa cea din Kilimanjaro.

DSC_0089

“Pentru mine a fost cea mai grea ascensiune de pana acum; vantul puternic si ceata m-au facut sa lupt cam 8 ore pentru atingerea varfului. Am fost foarte determinata pentru ca ratasem incercarea din expeditia de anul trecut si acum era ultimul sezon in care puteam stabili recordul european pe Elbrus. “

DSC_0142

Varful Elbrus face parte din lantul Caucaz, partea europeana a masivului si este de origine vulcanica; aceasta explica apartenenta sa, simultan, la Circuitul Seven Summits al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent si la Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

DSC01118

Pentru Dor Geta Popescu, reusita de pe Elbrus ii aduce in palmares al doile varf din Circuitul 7 Summits, dupa Kilimanjaro, si al treilea din Circuitul 7 Volcanoes dupa Damavand si Kilimanjaro.

DSC01123

Luni, 17 august, la ora 11,30, echipa ascensiunii de record ajunge la Aeroportul Otopeni, via Istambul, iar Dor Geta Popescu ramane in Bucuresti pana joi, 20 august, cand incepe antrenamentele in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor cu o ascensiune pe varful Moldoveanu din muntii Fagaras.

DSC01202

Presedinte Clubul Sportiv Montan Altitudine

Ovidiu Popescu, Relatii la telefon +40722 369 965

Minerlanye Vody, 16 august 2015

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…