Home Regele Carol al II-lea, deţinătorul celui mai scump timbru din lume

Regele Carol al II-lea, deţinătorul celui mai scump timbru din lume

3 min read
0
0
346

Cel mai scump timbru poştal din lume, care a fost vîndut sâmbătă, la Geneva, printr-o licitaţie cu uşile închise, s-a aflat pentru o vreme în posesia familiei regale romîneşti, scrie New York Times. Timbrul a fost cumpărat în 1937 de regele Carol al II-lea, pentru 5000 de lire sterline (echivalentul a 30.000 de dolari din prezent), potrivit expertului Glen Stephens. Deşi suma pare mică, era a doua tranzacţie din lume ca valoare în domeniul filateliei.

Fostul rege şi-a luat cu el în exil colecţia de timbre, una dintre cele mai valoroase din lume. A vîndut Treskilling în anii 1950 magnatului belgian Rene Berlingen pentru o sumă ce nu a fost făcută publică niciodată. Timbrul, datînd din 1855, are în prezent o valoare estimată de cinci milioane de lire streline. La licitaţia de sâmbătă, el a fost vândut de o firmă de creanţe ce căuta să recupereze o datorie pentru un client. Nu se ştie cine este cumpărătorul, potrivit New York Times.

Timbrul, care cântăreşte doar 0,3 grame, este considerat a fi cel mai valoros obiect din lume, luând în calcul greutatea şi volumul său. Timbrul există în prezent datorită unui băiat suedez de 14 ani care l-a salvat din coşul de gunoi al bunicii sale şi l-a vândut apoi unui colecţionar pentru şapte coroane.

Treskilling, denumit astfel pentru că valora trei şilingi, a fost printat dintr-o greşeală galben în loc de verde, ceea ce îl face extrem de rar. Ultima valoare de vânzare a acestuia a fost de 1,7 milioane de lire sterline  în 1996.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Pentru cei interesati de in special de timbre vechi recomand acest blog

http://www.goldenraritiesstamps.blogspot.com/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …