×

Regele trenurilor a oprit în gara din Sinaia

Regele trenurilor a oprit în gara din Sinaia

129 Regele trenurilor a oprit în gara din SinaiaLuxos, purtând parfumul eleganţei de odinioară, faimosul tren care circulă de la Paris la Istanbul a poposit pentru două ore la Sinaia

Celebrul tren, Orient Express, a ajuns din nou la Sinaia. Povestea începe în 1883, când Regele Carol I i-a invitat pe turiştii de atunci, aristocraţii şi personalităţile vremii să viziteze Castelul Peleş. Tradiţia este respectată şi acum, după 127 de ani. Primarul Vlad Oprea: „Este o mare bucurie pentru mine să continuăm tradiţia începută de însuşi Regele Carol I, încă din anul 1883 şi, la fiecare început de toamnă, să întâmpinăm Orient Express-ul şi pe călătorii lui care doresc să ne cunoască istoria bogată, legendele şi frumuseţile naturale. Cu siguranţă, vor pleca cu dorinţa de a reveni la Sinaia.” Călătorii au fost întâmpinaţi în Gara Regală de o fanfară şi de autorităţile locale, apoi au plecat să viziteze Mănăstirea Sinaia şi Castelul Peleş.

Trenul este un veritabil hotel de cinci stele, are cele mai bune condiţii pentru petrecerea unei vacanţe de vis. Un director şi peste 40 de angajaţi, bucătari, barmani şi ospătari lucrează în Orient Express şi au grijă ca nimic să nu le lipsească pasagerilor. Vechi de aproape 100 de ani, cele 10 vagoane epatează prin lux şi eleganţă, fie că vorbim de cele de dormit, de zi sau de cele de piano bar şi de restaurant. Mobilierul din mahon, pardoselile de baie din marmură, pereţii căptuşiţi cu catifea, ferestrele cu vitralii şi lampadarele aurite te fac să te simţi într-o epocă demult apusă. Trenul are trei vagoane restaurant, unde turiştii sunt răsfăţaţi cu produse rafinate ale bucătăriei franţuzeşti. Preţurile sunt pe măsura serviciilor, aşa se face că o şampanie, de exemplu, costă în jur de 100 de euro, iar preţul unei călătorii cu exclusivistul tren costă 6000 de euro. Călătoria între Paris şi Istanbul durează 6 zile, timp în care expresul parcurge 6 ţări. Principalele opriri sunt la Veneţia, Budapesta, Sinaia şi Bucureşti.

Pasagerii sunt încântaţi de aventura pe şine, iar Sinaia este un punct de atracţie demn de celebritatea trenului. „Avem 100 de pasageri în această frumoasă călătorie de la Paris la Istanbul, iar turiştii sunt încântaţi să ajungă la Sinaia, în acest loc plin de istorie. După cum ştiţi, pentru prima oară, Carol I a invitat pasagerii trenului Orient Express să viziteze Castelul Peleş, iar acest lucru se întâmplă şi astăzi”, a spus Bruno Jenssen, managerul Orientului Express.

Scriitori şi cineaşti s-au inspirat de-a lungul vremii din istoria acestui tren celebru, iar capete încoronate sau preşedinţi, dar şi oameni simpli au fost călători ocazionali în Orient Express. În zilele noastre, Orient Express-ul face parte din atracţiile turistice exclusiviste, tocmai pentru că întreţinerea trenului, care se face la Veneţia, nu este deloc ieftină. În fiecare an, compania care îl administrează cheltuieşte peste trei milioane de euro.

Articol scris de Expresul de Sinaia, în data de 1 Septembrie 2010

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed