Home Rezultate slabe la bacalaureat pentru prahoveni

Rezultate slabe la bacalaureat pentru prahoveni

3 min read
0
0
406

Prahova are elevi de liceu slab pregătiţi! Dovada o constituie rezultatele extrem de slabe obţinute la bacalureatul din acest an. Doar 44,65% dintre elevii care au dat examenul au reuşit să obţină medii peste 6. De vină ar fi, spun inspectorii şcolari, gradul de dificultatea mult mai ridicat anul acesta la probele scrise. Colegiul Naţional Jean Monnet din Ploieşti este şi în acest an pe primul loc în topul liceelor cu cele mai bune rezultate, în timp ce la polul opus sunt unităţile de învăţămănt particulare dar şi o serie dintre cele de stat.

httpv://www.youtube.com/watch?v=yp4TExcCy0Q

Note mici şi promovabilitate scăzută la bacalaureat şi la liceele din Sinaia şi Buşteni. Din cei peste 500 de absolvenţi de liceu, care au susţinut anul acesta examenul de bacalaureat la centrele de examinare de la Colegiul Mihail Cantacuzino  şi Ion Kalinderu, doar 211 au reuşit să obţină medii peste 6. La Sinaia, peste 93 de elevi declaraţi respinşi au depus contestaţii şi au cerut recorectarea lucrărilor. Pe toată Valea Superioară a Prahovei, procentul de promovabilitate nu depăşeşte 42 la sută. După contestaţii, conducerea inspectoratului se aşteapă la o creştere a promovabilităţii cu cel mult 3, 4 procente. Elevii mai au o şansă de a susţine examenul maturităţii pe 22 august, când este programată cea de-a doua sesiune. Înscrierile se fac în perioada 15-17 iulie. Nu acelasi lucru se poate spune despre cei prinşi copiind. Conform noi legi a învăţământului, vor putea susţine din nou examenul de abia după alte două sesiuni. În Prahova au fost şapte astfel de cazuri.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jRrUrII6rss

La unităţile de învăţământ din Câmpina, procentul total de promovare este puţin mai mare de 40%. Faţă de celelalte unităţi de învăţământ din Câmpina, elevii Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” au promovat bac-ul în procent de peste 99%, un singur elev fiind respins.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vKK268kYAQ8

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…