×

Risc prost plătit: oamenii muntelui s-au văzut ajunşi de criză

Risc prost plătit: oamenii muntelui s-au văzut ajunşi de criză

13 Risc prost plătit: oamenii muntelui s-au văzut ajunşi de crizăReducerea salariilor bugetarilor cu 25%, de la 1 iulie, aprobată de Guvern ca măsură de ieşire din criză, loveşte… până în vârful muntelui. Salvamontiştii se văd nevoiţi să îşi asume aceleaşi riscuri ca ş până acum, dar pentru mai puţini bani.

Dacă, până la începutul lunii acesteia un salvamontist prahovean câştiga, în medie, 1.000 de lei pe lună, oamenii muntelui nu vor mai primi mai mult de 750 de lei drept răsplată pentru vieţile pe care le-au salvat sau e vor salva de acum încolo. „Salariul de încadrare pentru un salvamontist proaspăt intrat în formaţie era, inainte de 1 iulie,  de aproximativ 840 de lei pe lună, iar media salariilor de la noi se ridica la aproximativ 1.000 de lei pe lună. Pe lângă salariu, mai suntem plătiţi cu 50 de lei, impozabili, pentru fiecare intervenţie de noapte. Acum vom lua cu 25% mai puţin”, ne-a declarat Gheorghe Haiduc, şeful formaţiei de Salvamont din Buşteni.

Media intervenţiilor, în afara lunilor de iarnă, când activitatea salvamontiştilor este intensă, este de aproximativ opt pe lună. „În ultima vreme a scăzut numărul intervenţiilor uşoare, ceea ce este bine, dar a crescut numărul intervenţiilor extreme. Numai anul trecut am avut şapte morţi pe munte”, a mai adăugat Gheorghe Haiduc.

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed