Reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, de la 1 iulie, aprobată de Guvern ca măsură de ieşire din criză, loveşte… până în vârful muntelui. Salvamontiştii se văd nevoiţi să îşi asume aceleaşi riscuri ca ş până acum, dar pentru mai puţini bani.

Dacă, până la începutul lunii acesteia un salvamontist prahovean câştiga, în medie, 1.000 de lei pe lună, oamenii muntelui nu vor mai primi mai mult de 750 de lei drept răsplată pentru vieţile pe care le-au salvat sau e vor salva de acum încolo. „Salariul de încadrare pentru un salvamontist proaspăt intrat în formaţie era, inainte de 1 iulie,  de aproximativ 840 de lei pe lună, iar media salariilor de la noi se ridica la aproximativ 1.000 de lei pe lună. Pe lângă salariu, mai suntem plătiţi cu 50 de lei, impozabili, pentru fiecare intervenţie de noapte. Acum vom lua cu 25% mai puţin”, ne-a declarat Gheorghe Haiduc, şeful formaţiei de Salvamont din Buşteni.

Media intervenţiilor, în afara lunilor de iarnă, când activitatea salvamontiştilor este intensă, este de aproximativ opt pe lună. „În ultima vreme a scăzut numărul intervenţiilor uşoare, ceea ce este bine, dar a crescut numărul intervenţiilor extreme. Numai anul trecut am avut şapte morţi pe munte”, a mai adăugat Gheorghe Haiduc.

SURSA: http://www.telegrafuldeprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti un magazin de biciclete? Vezi TOP avantaje pentru care merita sa cumperi dintr-un magazin online

Mediile de achizitie online s-au diversificat foarte mult in ultima perioada si acopera ar…