Home Breaking News Stiri interne Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

2 min read
0
0
182

Romania a obtinut postul de prim-vicepresedinte in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului international, care se desfasoara in perioada 8-14 octombrie in Coreea de Sud si la care a participat si ministrul Elena Udrea, care a condus delegatia MDRT.

Romania va detine timp de un an aceasta functie. ” Detinerea unui loc in Consiliul Executiv, si cu atat mai mult a unei functii de conducere in cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului turismului, cat si din punctul de vedere al promovarii imaginii tarii”, a afirmat ministrul Elena Udrea, relateaza Mediafax.

La ultima reuniune a organizatiei, Italia a pierdut in fata Kenyiei functia de presedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului. Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975.

In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati. Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT.

SURSA: http://www.dailybusiness.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…