Home Breaking News Stiri interne Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

2 min read
0
0
122

Romania a obtinut postul de prim-vicepresedinte in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului international, care se desfasoara in perioada 8-14 octombrie in Coreea de Sud si la care a participat si ministrul Elena Udrea, care a condus delegatia MDRT.

Romania va detine timp de un an aceasta functie. ” Detinerea unui loc in Consiliul Executiv, si cu atat mai mult a unei functii de conducere in cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului turismului, cat si din punctul de vedere al promovarii imaginii tarii”, a afirmat ministrul Elena Udrea, relateaza Mediafax.

La ultima reuniune a organizatiei, Italia a pierdut in fata Kenyiei functia de presedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului. Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975.

In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati. Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT.

SURSA: http://www.dailybusiness.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…