Home Romeo si Julia Saleno aplaudati mai bine de un minut de catre vice-primarul Romei, Frederico Rocca

Romeo si Julia Saleno aplaudati mai bine de un minut de catre vice-primarul Romei, Frederico Rocca

7 min read
0
0
319

Rodica Elena Lupu

Dupa ce au cucerit New York-ul si Las Vegasul, Romeo & Julia SALENO (primul cuplu de Pop-Opera din lume) au ridicat in picioare publicul adunat pe 15 august in Sala Ergife din Roma, cu ocazia Festivalului Callatis.

Concertul a inceput in forta, cu “The Phantom of the Opera” (tema celebrului musical compus de Andrew Lloyd Webber), pentru a carei interpretare cuplul SALENO  a primit ovatii indelungate. Au urmat compozitia lui Romeo SALENO: “Ragazzo, ragazza!” si “Carmen Medley”, pe teme din opera lui Bizet.

Pentru cei care nu cunosc povestea lor de dragoste, Romeo si Julia SALENO s-au cunoscut si indragostit pe scena, acum aproape 10 ani, cand interpretau rolurile principale din opera Carmen de Bizet, Julia (patimasa Carmen), iar Romeo (posesivul Don Jose).

Impresionat de prestatia de la Ergife, dupa cea de-a treia piesa, vice-primarul Romei Frederico ROCCA s-a ridicat in picioare in fata vocilor de aur ale cuplului Romeo & Julia SALENO, pe care i-a aplaudat mai bine de un minut alaturi de publicul din sala care s-a ridicat si ovationa: “Bravii, Bravii!!!”.

Ramasi in scena la cererea publicului si a organizatorilor, Romeo si Julia SALENO au continuat sa incante audienta cu “Morning-Star”, piesa compusa de Julia SALENO si “Se que volveras, amor”.

“A fost o atmosfera greu de uitat…Ca si artist simti imediat reactia publicului si te incarci cu energie atunci cand acesta raspunde “provocarii” tale. Este ca si in dragoste…Desigur ca reactia publicului si implicit energia care o transmite artistului poate fi pozitiva sau chiar negativa, in functie de empatia pe care reuseste sau nu sa o creeze cu auditoriul… Este un fel de simpatie sau antipatie, care tine insa de felul cum reusim noi sa ne facem placuti pe scena. Sunt mai multi factori care concura la obtinerea succesului unui cantaret: in primul rand vocea (timbrul este amprenta vocii), interpretarea (emotia care trebuie sa o transmiti ascultatorului si care sa-l faca sa vibreze) , imaginea (aspectul fizic placut, prezenta scenica si tinuta) si desigur inteligenta prin care trebuie sa le conduci pe toate. Este ca in magie…cum reusesti sa convingi masele prin ceea ce faci, presupunand ca ai toate calitatile enumerate.” a declarat Julia SALENO.

“Sunt incantat de succesele din aceasta vara de la Roma. Venite dupa reusitele din primavara acestui an din America (New York si Las Vegas), unde vom reveni in toamna pentru a concerta la invitatia Natiunilor Unite in Central Park din New York, pot spune ca au fost rodul a ceea ce semanam de ani de zile. Vedeti dvs., noi am preferat sa studiem mai mult si sa iesim la rampa mai tarziu, deoarece consider ca este foarte important ca atunci cand te prezinti la un anumit nivel sa fi capabil sa te ridici la inaltime. Se stie ca a canta pentru publicul Italian este mai greu decat de a canta pentru oricare alt public din lume. Nu degeaba Italia este considerata “patria muzicii”, cat despre publicul italian, te poti astepta oricand ca nu esti in forma (a fost si cazul marelui Pavarotti), sa te pomenesti cu rosii sau oua aruncate pe scena sau chiar mai rau… Ei bine noi suntem incantati ca ne-a ascultat Vice-Primarul Romei, Dl. Frederico ROCCA si a aplaudat impreuna cu toti spectatorii din sala, in picioare mai bine de un minut si au strigat: “Bravii!!! Si asta chiar dupa cea de a treia piesa… Ma bucur ca multe voci ne-au numit “ambasadori” ai Romaniei. La fel de tare ma bucur de faptul ca am fost invitati din nou sa concertam in Italia si au venit propuneri de concerte pentru Germania. Avand o agenda foarte incarcata, imi doresc putere si sanatate ca sa le ducem la bun sfarsit pe toate si sa ne continuam cu onoare misiunea… ”, a declarat Romeo Saleno.

Asadar, dragi cititori, nu-s de seama vorbele cand nu se vad faptele!  Iar in cazul cuplului Julia & Romeo Saleno, ceea ce fac ei nu poate decat sa ne incante.

Rodica Elena Lupu

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…