Home Rotary Club ajuta copiii din Marghita

Rotary Club ajuta copiii din Marghita

2 min read
0
0
465

Rotary Club Marghita a participat la proiectul „Rotary takes care of children” (“Rotary are grijă de copii”) sponsorizat şi implementat de: Districtul 2241, Fundaţia Rotary International, R.C. Oklahoma-City (SUA), R.C. Cluj-Napoca (Romania), R.C. Münich-Englisher Garten (Germania), R.C Budapest-City (Ungaria), R.C. Kadiköy-Istanbul (Turcia) şi RC Pecs (Ungaria).

Proiectul a constat în furnizarea de echipamente de monitorizare a apneei (tulburărilor de respiraţie) la sugari pentru secţiile de pediatrie şi neonatologie ale spitalelor din România şi Republica Moldova şi a fost coordonat de Dr. Călin Lazăr de la Rotary Club Cluj-Napoca (Preşedinte Romeo Macaria).Cele 420 de echipamente au fost achiziţionate din fondurile proiectului şi au fost distribuite gratuit tuturor cluburilor Rotary din Districtul 2241 care au confirmat participarea la acest proiect. Fiecare club a primit un număr prestabilit de echipamente, valoarea acestora fiind de 69,60 USD/bucată.

Clubul Rotary Marghita a primit cinci asemenea echipamente pe care la rândul său le-a donat secţiei de neonatologie a Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita. Donaţia a fost făcută joi 07.04.2011, în prezenţa mai multor membri a RC Marghita precum şi a corpului medical din unitate. D-na manager Aliz Bradacs a mulţumit pentru donaţia făcută şi a precizat că în condiţiile actuale, echipamentele de monitorizare anti-apnee se vor dovedi foarte utile pentru supravegherea tulburărilor de respiraţie ale nou-născuţilor şi sugarilor cu risc.

SURSA: http://www.tion.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…