Home Breaking News Stiri Prahova Sa petrecut romaneste in toata Prahova

Sa petrecut romaneste in toata Prahova

5 min read
0
0
249

Ca în fiecare an, parada militară din Ploiești a fost cea mai spectaculoasă și a fost unul dintre cele mai importante momente ale Zilei Naţionale. Trei aeronave de tip uşor de la earoclubul “Gheorghe Bănciulescu” din Strejnic au survolat oraşul preţ de o jumătate de oră. Ploieştenii au lăsat grijile deoparte şi s-au simţit astăzi mândri că sunt români. Şi pentru că a fost zi de sărbătoare naţională, forţele de ordine le-au îngăduit celor mici să se urce la volanul maşinilor de intervenție.

“Nevasta te iubesc, dar nu ca pe România!” Un slogan cunoscut a fost updatat de Ziua Națională a României. Fostul campion mondial la box, Leonard Doroftei, este mandru de fiecare sărbătoare națională. Mai ales că imnul național i-a cântat de atâtea ori într-o cariera impresionantă. De 1 Decembrie, “Moșu” le-a pregătit gogonele celor care îl vizitează. Este o rețetă unică făcută special pentru această sărbătoare.

Ploieştenii s-au luptat cu forţele de ordine pentru o porţie de fasole şi cârnaţi. Oamenii nu au mai avut răbdare să stea ordonat la coadă pentru mâncare, aşa că fiecare a încercat să ajungă mai repede la cortul unde se împărţeau bucatele gătite special pentru 1 Decembrie. Şi după ce s-au luptat pentru mâncare, au dat verdictul: s-a meritat efortul, bucatele fiind foarte gustoase. La doar câteva minute după ce autorităţile au început să împartă fasolea cu cârnaţi, în parcul Mihai Viteazul s-a format o coadă imensă. cei din urmă aşezaţi la coadă au sperat că vor apuca şi ei o porţie gratuită de mâncare. Special pentru Ziua României, autorităţile au mai pregătit şi un spectacol artistic susţinut de Orchestra de muzică populară „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Prilej de sărbătoare a fost şi pentru elevii clasei a III-a de la şcoala generala din Măgurele. Aici copii au sărbătorit organizând o şezătoare tradiţional românească, aşa cum se obişnuia în vechime la sate, când, în serile de iarnă, oamenii se adunau, lucrau şi petreceau spunând ghicitori, glume şi poveşti. Părinţii care au participat la şezătoare au fost fericiţi să vadă cum copii încearcă să menţină vii tradiţiile romăneşti. Dansurile populare au fost şi ele foarte apreciate. Copii şi-au propus ca şi anul viitor, de Ziua Naţională a României, să petreacă in mod traditional.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…