Şansă rară de a asculta un vibrafonist în concert
Turneul “Vibraphone Concertos”, de promovare a albumului omonim al muzicianului Alexandru Anastasiu, ajunge astăzi în Braşov. Alexandru Anastasiu va cânta în această seară, de la ora 19.00, la Complexul Militar, alături de orchestra Filarmonicii Braşov. În programul serii se regăseşte şi unul dintre cele două concerte inedite de pe album, creaţia lui Ney Rosauro, special pentru vibrafon, un instrument cu o sonoritate de excepţie. De asemenea, publicul meloman are privilegiul de a asculta două creaţii ale lui Claude Debussy, „Preludiu la după-amiaza unui faun” şi „Mica suită”, dar şi celebrul „Bolero” al lui Maurice Ravel, având ca instrument solist puţin cunoscutul vibrafon. Biletele se mai pot procura de la sala de concert, începând cu ora 18.00.
Un muzician de excepţie
Alexandru Anastasiu este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (Arta interpretativă la vibrafon), percuţionist în Orchestra Naţională Radio şi solist vibrafonist. Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, promoţia 2000, iar în anul 2002 a obţinut Diploma de Master în interpretare muzicală la aceeaşi Universitate, clasa Prof. Dr. Alexandru Matei. Considerat cel mai bun percutionist din seria sa, Alexandru şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). In anul 1998 obţine “Premiul Fundaţiei Soros pentru întreaga activitate” alături de Ansamblul GAME,în 1999 accede în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), iar doi ani mai târziu a câştigat bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.
Carieră solo şi colaborări cu band-uri de jazz
Alexandru Anastasiu împărtăşeşte din experienţa şi concepţia sa muzicală studenţilor săi în calitate de profesor asistent al clasei de percuţie din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A cântat în Orchestra Filarmonicii din Giurgiu, în cea a Operei Nationale Bucureşti si a colaborat cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii, actualmente fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la patru ediţii ale Festivalului Internaţional “George Enescu”. Colaborează şi cu ansambluri camerale (Ansamblul de Percuţie GAME, Percussion Studio Group) dar şi cu band-uri cunoscute de jazz. În paralel cu activitatea artistică orchestrală, Alexandru şi-a construit o carieră solo, susţinând numeroase recitaluri şi concerte, totul având drept scop preocuparea pentru promovarea vibrafonului – un instrument puţin cunoscut şi atribuirea unui binemeritat loc de „solist”.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul