Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Şapte cutremure s-au înregistrat, în 20 de minute, în zona Sinaia şi Sfîntu Gheorghe

Şapte cutremure s-au înregistrat, în 20 de minute, în zona Sinaia şi Sfîntu Gheorghe

3 min read
0
0
142

Sapte cutremure s-au produs joi dupa-amiaza in mai putin de 20 de minute in zona Sinaia si Sfantu Gheorghe din Transilvania, potrivit site-ului Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Seismele nu au fost foarte puternice. Au avut magnitudini între 2,0 şi 2,6 grade pe scara Richter şi s-au produs la adâncimi de 14 pînă la 17 kilometri.

În zonă, mişcările pământului nu sunt frecvente. Sunt, cum spun specialiştii, nişte “secvenţe” care apar periodic şi reprezintă descărcări ale tensiunilor din scoarţa pământului.

S-a cutremurat pământul la Sinaia, Cornu şi Brebu. Ultimul seism a avut loc în noaptea de joi spre vineri

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat că seismele au avut magnitudinea între 2 şi 2,6 grade pe scara Richter şi s-au produs la adâncimi cuprinse între 14 şi 17 kilometri. Seismele nu au fost foarte puternice, dar au reuşit să-i sperie pe localnicii din Sinaia, Cornu şi Brebu, mai ales că în aceste zone mişcările pământului nu sunt frecvente. În opinia specialiştilor este vorba despre descărcări ale tensiunilor din scoarţa pământului, care apar periodic.

„Pe noi, locuitorii din Brebu, ne-a pus pe gânduri. Astfel de situaţii nu au mai fost înregistrate vreodată în zona noastră, însă ne gândim ca nu cumva să aibă legătură cu alunecările de teren din ultima perioadă.Ultimul seism a fost înregistrat în cursul nopţii de joi spre vineri, dar a fost de mică intensitate, nu l-am simţit. Am fost prin localitate, ca să vorbesc cu oamenii, care se gândesc ca nu cumva să ne pândească un cutremur mai mare, devastator”, a spus Adrian Ungureanu, viceprimarul din Brebu.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…