Home Breaking News Stiri interne Scheletul unui dac înalt de zece metri, descoperit la Roşia Montană

Scheletul unui dac înalt de zece metri, descoperit la Roşia Montană

31 min read
32
0
4,337

Postăm mesajul integral care a fost publicat pe Facebook şi care a strâns sute de comentariii, like-uri şi share-uri: “HIPERBOREENII ŞI SHAMBALLA” – O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. Istoria trebuie rescrisă. 

BOMBA

În cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.

HIPERBOREANUL

Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii. Printre mineri încă se mai vorbeşte în şoaptă despre această galerie şi nu sunt puţini cei ai căror taţi sau fraţi mai mari, foşti mineri la Roşia Montana, care au luat parte la consolidările şi săpăturile arheologice din galerie la acea vreme, au dispărut de-acasă şi s-au întors bătuţi după câteva săptămâni. Între timp cei mai mulţi dintre ei au murit datorită bolilor profesionale. Cei patru martori rămaşi în viaţă nici măcar nu mai doresc să-şi amintească. Unul dintre ei, domnul Ion Moiş, fost şef de echipă pe timpurile acelea, după o îndelungă chibzuială, s-a hotărât totuşi să rupă tăcerea. Iată relatarea faptelor petrecute atunci, aşa cum le-a trăit martorul ocular Ion Moiş:

„Poate că nu trebuia să zic nimic, că doară am jurat la comunişti, dar eu mă trag de fel din Albac, chiar din neamul de moţi al lui Avram Iancu, aşa că nu pot să tac. Uite cum a fost: în iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul şef şi am primit dispoziţie să redeschid, să consolidez şi să electrific vechea galeria 13, rămasă închisă încă de pe vremea austroungarilor, urmând ca după consolidare să vină doi tovarăşi geologi să prospecteze. Galeria era veche, rămasă aşa neexploată încă de pe vremea agatârşilor, care la vremea aceea scoteau din ea şi prelucrau aurul şi argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole înainte să ajungă romanii stăpâni pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le plăcea lor să le spună. E drept că se văd urme de căutare şi din partea romanilor, dar este limpede că ei s-au lămurit foarte repede şi că au abandonat. Lucrările de consolidare şi electrificare au durat aproape până în vara lui 76 şi am avut nişte probleme cu golirea de apă a unei părţi a galeriei care se inundase. Atât vâlvele din mină cât şi electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor. Tot atunci am găsit şi un os spălat de ape, aşa de mare, cum nu ne mai fusese dat să vă niciodată. Nici ortacii mei nu mai văzuseră. După ce l-am arătat directorului minei acesta l-a predat securistului Întreprinderii Miniere de Stat Roşia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Că unde era osul când l-am găsit? Că în ce poziţie? Că cine a mai fost cu noi în mină? Că cine mai ştie de existenţa lui? Câţi am intrat şi câţi am ieşit din şut în ziua aia? Mă rog, tot felul de întrebări aiuritoare ca să ne sperie şi să ne facă să tăcem. Am tăcut cu toţii evident iar după ce ne-a pus să semnăm declaraţiile, ne-au trimis înapoi în galerie. Acasă n-am suflat o vorbă. Mi-era frică pentru ai mei.
Atunci când treaba noastră a fost terminată au intrat în mină doi oameni de la Bucureşti din care unul sigur era geolog. Ce au lucrat ei acolo nu ştiu, dar aşaaa… ca la vreo săptămână, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tânăr, cu o cicatrice la ochiul stâng, care a zis că e arheolog. La două zile după el au venit o echipă întreagă de civili daar şi câţiva arheologi cu nişte echipamente cam ciudate, împreună cu un echipaj de Miliţie care a blocat accesul la galeria 13 şi a început să ne controleze nouă legitimaţiile la poartă. După încă vreo lună jumate am fost chemaţi din nou, eu şi ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidări şi care deja semnasem declaraţiile, să cărăm sterilul din fundul galeriei 13 şi să-l scoatem cu vagonetele afară din mină.

Atunci am văzut grozăvia. Arheologii scoseseră la iveală din stâncă un schelet uriaş, cam de 10 metri lungime, care zăcea pe o parte cu picioarele strânse. Osul pe care îl găsisem eu era legat cu o fundă roşie şi de-abia atunci am văzut că era de fapt o vertebră. Mamă da’ ce mai vertebră! Civilii se foiau de colo-colo! Unii îşi notau câte ceva din ce ziceau arheologii, alţii făceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densuşianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare că să-şi vadă ăla cu Densuşianu de treabă, că Densuşianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu şi cu securitatea. Altul, şi ăsta era arheologu cel tânăr, că l-am recunoscut după cicatrice, a scapat una cum că scheletu ăla era de hiperborean şi că ar putea fi chiar strămoşul nostru! „ Nu se poate tavarişce! Ce hiperborean visezi!” – a răcnit la el unul gras în haine de piele şi cu accent rusesc! – „Omul se trage din maimuţă! Unde ai mai pomenit tu maimuţă de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul ăsta pleacă la Moscova!… Ia luaţi-l pă reacţionaru’ ăsta d-aici! Bîstro, bîstro!” Atunci ne-a cuprins groaza pe toţi. Doi gealaţi au sărit pe el, l-au legat şi l-au târât afară din mină. „Ia hai! Strângeţi, împachetaţi în lăzi şi duceţi totul la gară! Şi dacă mai suflă vreunul vreo vorbă v-arunc kaghebeu-n ceafă! ” Tot pe noi a căzut măgăreaţa cu strânsul şi cu căratul.
S-a făcut dimineaţă când am terminat de împachetat, de cărat şi de urcat lăzile în tren. Dar nici pe noi nu ne-au lăsat să mai mergem acasă. Ne-au suit în două dube fără geamuri şi ne-au dus undeva. Unde?, nu ştiu…. Dar ştiu că am mâncat bătaie vreo săptămână încheiată şi că m-au pus să semnez că n-am văzut şi că nu cunosc nimic, că am un unchi legionar care e bandit şi împuşcă securişti prin munţi şi mi-au zis că dacă suflu vreo vorbă îmi saltă nevasta şi copiii iar pe mine mă bagă în puşcărie. Am semnat şi am tăcut, ce era să fac…!? Nici cu ortacii mei pe care i-am întâlnit din nou la mină nu am mai vorbit despre asta.

Ceva de bine totuşi mi s-a întâmplat după aceea. La o săptămână după ce m-am întors la mină, unul de-l aveam mereu coadă după mine când intram şi ieşeam din şut, a venit la birt şi s-a aşezat la masa mea. Cinstit să fiu când l-am văzut mi-a îngheţat sângele în vine. „Uite Ioane, – mi-a zis -, şi eu sunt moţ ca şi tine. Şi tot ca şi la tine, neam de neamul meu au fost băieşi la Roşia Montana. Am fost acolo când s-a descoperit scheletul uriaşului. Acum e la Moscova. Eu ca şi tine am fost martor. Ia plicul ăsta şi păstrează-l ca pe ochii din cap. Înăuntru ai poză. Să ştii de la mine că acolo în galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, strămoş de-al nostru. Păstrează poza şi arat-o nepoţilor tăi. Eu nu ştiu dacă scap pentru că am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi ăştia din securitate care nu ne speriem aşa de uşor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu mă cunoşti. Nu ţi-am dat nimic! Ai priceput?” „Da, am priceput!”. S-a ridicat şi a ieşit repede pe uşă. Doar două zile l-am mai văzut cum păşea ca o umbră în urma mea, apoi nu l-am mai văzut niciodată . Dar mai am în schimb poza cu hiperboreanul de la el”.

LESPEDEA

Dar să revenim la lespede…
Ne aflăm în luna aprilie 2012. În urma discuţiilor purtate cu uşile închise la Ministerul Minelor Petrolului şi Geologiei, partea canadiană a opinat ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă de urgenţă. Partea română a fost de acord cu păstrarea secretului însă a insistat să continue cercetările şi să trimită o a doua echipă, de data aceasta de arheologi condusă de un arheolog bătrân cu o cicatrice în colţul ochiului stâng. Timp de trei luni, săpăturile în jurul lespezii s-au derulat în secret, rezultatul fiind decopertarea integrală a lespezii. Nu a durat foarte mult deoarece deasupra lespezii se aflase cu 36 de ani în urmă scheletul uriaşului dac hiperborean, aflat acum la Moscova iar parte din munca cu săpatul rocii şi cu decopertarea o făcuseră arheologii de atunci. Măsurătorile au scos la iveală faptul că lespedea, perfect şlefuită, avea o lungime de 12 metri, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 3 metri, cântărind cu aproximaţie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decât a fost estimată “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperită la Baalbek, numai aurul conţinut în ea reprezentând cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decât s-ar fi putut obţine prin reciclarea integrală timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Roşia Montană în urma exploatărilor aurifere, şi de 150 de ori mai mult decât tot aurul extras de la suprafaţă şi din toate galeriile de agatârşi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari şi de români la un loc.

Zona a fost imediat închisă cu gard de sârmă ghimpată şi pusă sub pază militarizată iar săpăturile preliminare pentru forarea unui puţ cu diametrul de 12 metri care să ajungă până la lespede au demarat la începutul lunii mai 2012.

La sfîrşitul lunii iunie, mai precis pe data de 23 ale lunii, lespedea a fost scoasă la suprafaţă, segmentată în 80 de calupuri egale, încărcată în containere şi transportată de urgenţă noaptea, sub escortă militară către o destinaţie necunoscută. Totuşi există unele informaţii din surse demne de încredere, din care rezultă că fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galaţi şi că au deja topite şi transformate în lingouri de aur şi wolfram, dar locul secret unde se află ele depozitate acum încă nu se cunoaşte.

SCRIEREA DACICĂ VECHE 

Faptul că lespedea a dispărut şi nu s-a păstrat nici măcar o fotografie a ei este lesne de înţeles. Un lucrător care a participat la dezmembrarea ei suţine că există totuşi un set de fotografii care au fost făcute de către un bătrân arheolog român de prestigiu, care au fost date spre studiu unui paleolingvist şi care, a atras atunci atenţia autorităţilor că lespedea prezintă o valoare culturală şi istorică inestimabilă pentru poporul român şi pentru întreaga umanitate şi în orice caz incomensurabil mai mare decât valoarea ei economică. Pentru argumentarea afirmaţiei arheologul a prezentat atunci câteva fotografii ale lespezii în care se putea observa că toată suprafaţa ei era acoperită de o scriere în basorelief, de un verde smarald, total necunoscută după spusele paleolingvistului, dar cu probabilitatea cea mai mare de a fi pelasgă, dispusă în trei şiruri paralele care porneau din partea stângă sus şi şerpuia în diagonală încolăcindu-se în spirală în jurul unui cap de lup, şi sfârşind apoi la baza ei, în colţul din dreapta. Se pare că autorităţile române au rămas insensibile la aceste atenţionări şi dovezi şi au dispus tăierea şi topirea lespezii, urmând ca după vânzarea aurului să verse la vistieria Statului contravaloarea procentului de 19,31% negociat cu partea canadiană, conform contractului de exploatare a aurului şi a metalelor rare ale zonei.

SHAMBALLA ? 

„Lucrurile însă au devenit de-a dreptul uluitoare atunci când, – declară de data aceasta reputatul arheolog, al cărui nume din motive de siguranţă personală nu-l putem face public – la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de puţ cu diametrul de 4 metri în interiorul căruia cobora o scară elicoidală ale cărei trepte erau săpate în pereţii puţului, de parcă fuseseră tăiate cu laserul. Din interiorul puţului emana o lumină lăptoasă, violacee. Deşi cei câţiva lucrători, geologi şi arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii şi-au revenit după o vreme din uimire, totuşi înafara paleolingvistului care s-a precpitat ca un apucat pe scări în jos, nimeni nu a mai avut curajul să coboare şi să verifice ceea ce se afla în puţ, iar a doua zi a fost deja prea târziu. Am aşteptat cu toţii ca paleolingvistul să apară, dar el nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Peste noapte, SRI-ul şi armata au acoperit cu scânduri intrarea în puţul care ducea spre interiorul muntelui şi-apoi au turnat ciment şi au sigilat-o. A doua zi au fost închise gura puţului exterior precum şi intrarea în galeria săpată in vremuri imemoriale de către agatârşi. Tot a doua zi, eu, dimpreună cu toţi martorii care au asistat la prelevarea lespezii, a descoperirii puţului din adâncul minei, precum şi cei care au participat la ştergerea urmelor, am fost puşi să semnăm nişte documente care garantau păstrarea Secretului de Stat şi-apoi am plecat cu toţii speriaţi înapoi pe la casele noastre, care-ncotro.”

La sediile Ministerului Minelor Petrolului şi Geologiei şi al Institutului de Arheologie din Bucureşti, aşa cum de altfel era şi de aşteptat, nimeni nu ştie nimic. Peste toate aceste evenimente s-a aşternut tăcerea. Există unele voci carea firmă că persoane suspuse de la Guvern au muşamalizat toată afacerea şi că bancherii elveţieni îşi freacă mâinile satisfăcuţi. Ultima dată când s-a mai putut discuta cu bătrânul arheologul şi cu lucrătorul martor a fost în după-amiaza zilei de 28 iulie 2012. După această dată aceşti doi martori care s-au expus şi au rupt tăcerea nu au mai putut fi găsiţi la domiciliu. De fapt ei nu au mai putut fi găsiţi nicăieri. Vecinii povestesc ceva despre nişte ridicări cu dubele, cu agenţi mascaţi în miez de noapte, dar nici acest lucru nu este prea sigur.

ÎN ATENŢIA CITITORILOR!

Dacă veţi avea vreodată curiozitatea să vă aventuraţi singuri prin pădurile din jurul Sarmisegetuzei Regia, să nu vă miraţi dacă veţi întâlni un om cu o privire luminoasă, violacee, care susţine că a fost în Shamballa şi că ştie un tunel pe sub Sarmisegetuza care duce către minele de aur de la Roşia Montană. Iar dacă începe să vorbească într-o limbă necunoscută, probabil pelasgă, ascultaţi-l cu atenţie, chiar dacă nu înţelegeţi ce spune în acel moment. Va veni o vreme când veţi pricepe.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

32 Comments

 1. CEZARINA ADAMESCU

  8 septembrie 2012 at 7:24 AM

  Cu adevărat senzaţională descoperire. Ce chestie!
  Mulţumiri pentru trimitere,
  Cezara

 2. dacul

  9 septembrie 2012 at 1:13 AM

  Va tineti de pacaleli ieftine… astea sunt ciuciubarii..

 3. ioan miclau

  9 septembrie 2012 at 1:44 AM

  Densuseanu era un hermeneut inascut si daruit prin sange Dacic!
  Uriasii si Horoiesii Sarmizegetuzei sunt cei care-mi navalesc des in vise si scrieri! Acum inteleg!
  Treaba Sfanta! La Sarmizegetuza ne dorm Stramosii nostrii. Fiii Soarelui!

 4. Cezy

  9 septembrie 2012 at 10:30 AM

  Nu e prima data cand apar poze cu schelete maxi….pana acum s-a dovedit a fi poze trucate….
  Aur de 50 carate? Daca cel de 24 are puritate 100%, acesta depaseste 200%, ce facem?

 5. ana

  10 septembrie 2012 at 1:08 AM

  Off…ce pacat!
  Articolul are multe puncte in care pare a fi o bascalie…
  Prima oara mi-a sarit in ochi povestea cu 50 de carate.
  Apoi chestia cu 900 tone de aur, 10 metri scheletul, lumina violacee… off, ce pacat. Cel care a scris putea usor, chiar, sa evite excesele si sa faca o minciuna mult mai credibila.

 6. dan

  10 septembrie 2012 at 11:14 AM

  astia care comenteaza contra sint ori din clasa politica tradatoare de neam, ori , pur si simplu , manipulati radio / tv ….
  astia nu vad adevarul nici daca ii plesneste in fata !!!

 7. Ing Iga N.

  10 septembrie 2012 at 9:38 PM

  Chiar trebuie sa fim si mai indobitociti de povestile unui mincinos sau prea putin spus asa ? , aur de 50 karate ? cand 24 inseamna puritate 100 % , Domnule ( farsorule ) Mihai Mircea Totpal chiar asa de nesimtit sunte-ti incat sa ne considerati niste dobitoci care inghitim orice ? E drept ca-i inghitim pe cei de la putere dar lor nu avem ce sa le facem ca are “gradina ” destule “gaste” care ii sustin dar nu ne crede-ti pe toti niste prosti , va rog aveti putin respect , mai bine scrie-ti un roman precum Dl. Pavel Corut si nu ne subestimati pe toti romanii cu minciuni bune de Disney Channel sau Cartoon Network .

 8. Ing Iga N.

  10 septembrie 2012 at 9:51 PM

  RUSINE , RUSINE , RUSINE

 9. Ing Iga N.

  10 septembrie 2012 at 10:45 PM

  Fraiere valvele de pompe e una si valva minei e in capul tau de tampit si nesimtit , aiureste fraieri care nu au lucrat in subteran ORDINARULE

 10. ion

  11 septembrie 2012 at 11:34 AM

  gogosi cu pudra de aur de 50 DE CARATE!!!!!! HAHAHAHA

 11. catalin cojocariu

  11 septembrie 2012 at 5:00 PM

  Eu consider ca autorul a savarsit un act de impietate la memoria stramosilor nostri.Probabil a vrut sa se faca cunoscut romanilor si eu cred ca a reusit sa se faca cunoscut prin nesimtire la adresa noastra a tuturor celor care am citit un astfel de articol.Este ca sa spun asa, un manelist al istoriei noastre vechi care isi permite sa cante in registrul sublim al lui Nicolae Densusianu si sa terfeleasca acele coordonate sfinte care ridica valul necunoasterii de pe istoria stramosilor, stramosilor nostri.Un gest idiot de manelist sau de basist care a primit probabil sarcina de a deturna atentia romanilor de la problemele grave cu care ne confruntam acum?Vino cu argumente, domnule manelist!!Rusinica si dispret cat cuprinde pentru oameni de teapa ta!!

 12. Paul Costiniuc

  12 septembrie 2012 at 11:21 AM

  Unii s-au apucat de scris romane SF pe facebook. Ramasitele di poza nu sunt din interiorul unei galerii ci din fundul uneu gropi adanci!

 13. Mihai Mircea Totpal

  12 septembrie 2012 at 11:41 AM

  Buna ziua stimate domn Nicu Iga,

  In primul rand doresc sa va reamintesc ca acest material nu este scris de mine ci este preluat (conform link-ului afisat) din site-ul REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net. Cu multa surprindere observ ca imi adresati nenumarate invective si injurii si chair nu inteleg de ce ??? Ne cunoastem cumva ? V-am facut eu ceva rau dumneavoastra sau v-am deranjat in vreun fel ???

  Materialul a fost postat si pe acest blog tocmai pentru caracterul sau “Senzational” si extrem de interpretabil dar care poate provoca comentarii si dezbateri interesante. Nu m-am gandit niciodata ca pot deranja atat de tare pe cineva. Am specificat chiar la inceputul articolului “Postăm mesajul integral care a fost publicat pe Facebook şi care a strâns sute de comentarii, like-uri şi share-uri: “HIPERBOREENII ŞI SHAMBALLA” -- O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. […].” -- iar jos, la finalul articolului este specificata cu link direct SURSA!!!

  Observ ca locuiti intr-o zona extrem de frumoasa a Romaniei in orașul minier Brad din județul Hunedoara si chiar ati absolvit un Institutul Minier de prestigiu aflat in Petrosani. Sincer ma asteptam ca un domn inginer atat de elevat ca dumneavoastra sa poata sutine o conversatie si intr-un mod mai civilizat, chiar daca nu intodeauna opiniile dumneavoastra corespund cu ale interlocutorului.

  Va invit, cu tot respectul cuvenit, sa va retrageti insultele absolut nefondate si eu voi fi dispus sa va accept scuzele, absolut necesare !!!

  Toate cele bune!

 14. Mihaiela-Ileana Motora

  12 septembrie 2012 at 11:46 AM

  Poveste frumoasa, cu toate inadvertentele, dar nimic nu scuza insultele si greselile de ortografie, Ing Inga N ! Daca n-ai aflat pana acum, “ti” nu se desparte cu liniuta cand este vorba de verb conjugat la prezent, persoana a doua, plural -- (voi) trimiteti, spuneti, etc. -- ci cand este vorba de o forma reflexiva,imperativ,singular -- (tu) trimite-ti (tie), spune-ti (tie).Asa ca, mai scuteste-ne (pe noi) !!! :))

 15. Ing Iga N.

  13 septembrie 2012 at 7:04 PM

  Da , cred ca am revizuit “intrarea” in text si i-mi cer suze fara rusine dar am fost asa de indignat de postarea respectiva incat am luat foc si cum sunt mot e de inteles , inca o data scuze , cuvintele adresate Dumneavoastra cred ca trebuiau adresate in alta parte : celor ce posteaza asemenea porcari

 16. Dan Ioanitescu

  14 septembrie 2012 at 12:47 AM

  Bună seara domnule Mihai Mircea Totpal şi bun găsit tuturor.
  Cu voia dumneavoastră, vă reţin atenţia cu câteva amănunte.

  -- Articolul îmi aparţine şi l-am scris special pentru cei cărora discernământul nu le funcţionează. Ca să se bucure şi ei bieţii. Şi am generat acest “hoax” în care în mod deliberat am introdus numeroase inadvertenţe, tocmai pentru a înţelege că este o ficţiune, ca urmare a unor discuţii care au durat mai mult de jumătate de an cu diverşi dacomaniaci care îmi aduceau ca argumente, trăznăi de felul celor de mai sus. Şi pentru că nu am reuşit să o scot la capăt cu setea lor nestăvilită de secrete, taine , mistere şi adevăruri irefutabile, atunci am aplicat regula lui Murphy “dacă nu-i poţi convinge, încurcă-i! ” Acum vor fi şi mai mulţi cai verzi pe pereţii lor dacă pe ei îi confortează să înghită pe nemesteacte toate născocirile. De-acum scheletul hiperboreanului va face casă bună cu rezervele inepuizabile de wolfram, cu cuiul dacic de puritate 99,99% fier, cu holograma piramidei de pe Ceahlău, cu cele şapte portaluri din România care duc în Shamballa, cu reţeaua de tunele în formă de cap de lup de pe sub toţi Carpaţii, cu originea atlantă a dacilor, cu oraşul preistoric de 10km pătraţi de sub Sarmisegetuza, podul de la Drobeta al lui Apolodor din Damasc, construit de daci înaintea invaziei romane, cu scrisul secret al dacilor şi evident lecţia de isterie şi cu scornelile protocroniste ale medicului neistoric, daco-americanul Săvescu Napoleon, care de cinci ani încoace îmi umplu căsuţa de e-mailuri.

  -- Sursa reală a acestui articol este:
  http://buriculpamantului.blogspot.ro/2012/09/hiperboreenii-si-shamballa.html postat pe data de 5 septembrie

  -- A doua zi, pe 6 septembrie l-am postat pe facebook. De-acolo s-a rostogolit până acum de 938 de ori.
  Vă rog să verificaţi şi pagina de facebook.
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=361298173953092&set=a.189199867829591.48027.100002187378099&type=1&theater
  Corect din partea dumneavoastră ar fi fost să indicaţi sursa reală.

  Cu această ocazie îi rog frumos pe cei ai căror părinţi nu s-au preocupat să le dea măcar un pospai de educaţie, să înveţe să atace ideile iar nu persoana, dacă sunt capabili să înţeleagă asta. Dacă nu, nu!
  Că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

 17. Mihai Mircea Totpal

  14 septembrie 2012 at 9:26 AM

  Buna ziua stimate domn Dan Ioanițescu,

  Va multumesc frumos pentru precizarile facute si imi cer si eu scuze pentru indicarea sursei catre realitatea.net. Din pacate la momentul respectiv nu am remarcat ca sursa originala era pe Facebook. Am rectificat asta si in articol.

  Toate cele bune!

 18. Dan Ioanitescu

  15 septembrie 2012 at 10:07 AM

  Bună dimineaţa domnule Mihai Mircea Totpal,

  Vă mulţumesc frumos pentru că aţi publicat comentariul meu.
  Vă mulţumesc deasemenea şi vă felicit pentru faptul că aţi dat dovadă de profesionalism, lucru extrem de rar în presa românească contemporană.

  Din nefericire nu acelaşi lucru pot spune despre jurnaliştii de la http://www.realitatea.net care au refuzat să-mi publice comentariul, ceea ce mă îndeamnă să cred că este vorba de politica lor redacţională. Acest fapt îmi aminteşte de o discuţie purtată cu mai mulţi ani în urmă cu directorul unui renumit trust de presă pe care îl rugasem în virtutea dreptului la replică, să ia un interviu unui prieten asupra căruia se abătuse un potop de incriminări, ca să ştie lumea care este realitatea.
  -- “Noi nu vindem realităţi”, mi-a replicat dumnealui şi discuţia s-a curmat acolo.
  Dumnealor, celor de la “Irealitatea”, le-am postat relativ acelaşi comentariu însă cu observaţia următoare:

  “Corect din partea dumneavoastră, aşa cum vă obligă deontologia profesională, ar fi fost să indicaţi sursa, iar nu să ataşaţi un supratitlu celui postat de mine şi să indicaţi ca sursă site-ul dvs. ”

  Tăcerea lor este cel mai elocvent răspuns pe care mi l-au putut da! Românul are o vorbă: “Las’ să fiu eu nesimţit, dar să-mi prindă bine!”

  Cu complimente,
  Dan Ioaniţescu

 19. bancan

  15 septembrie 2012 at 11:12 PM

  Ciudat

 20. vio

  22 septembrie 2012 at 3:18 PM

  se pare ca in a doua poza scheletul s-a micsorat

 21. antonio bragatto

  16 octombrie 2012 at 1:29 PM

  Nu cred ca ecologistii au nevoie sa fabuleze jucandu-se cu schelete gigantice pt a mentine atentia asupra acestui loc atat de controversat, Rosia Montana. Marea majoritate a oamenilor din zona, si nu numai, stiu ca cei care fabuleaza cu adevarat promitand mii de locuri de munca oamenilor de aici pt muuulti ani si salarii pe masura, sunt altii.

 22. antonio bragatto

  16 octombrie 2012 at 1:31 PM

  Sunt atatia oameni care sunt impotriva proiectului de la Rosia Montana, de ce toata lumea da vina pe ecologisti???

 23. maimu

  18 octombrie 2012 at 9:05 PM

  Pozele cu scheletul apare pe un site ce organizeaza concursuri de photoshop numit “Worth 1000” la concursurile cu titlul “Archeological Anomalies” in care concurentii trebuie sa photoshopeze poze incat sa para imposibilitati arheologice, de la murale egiptene cu ipod in ureche, la schelete gigant si de vampiri sau alte fiinte

  dati cliac aici si verificati singuri http://www.worth1000.com/entries/493085/big-boy

 24. silviu

  7 noiembrie 2012 at 10:58 PM

  Dar cum s-a dedus ca era dac, avea buletin ?

 25. Vlad

  18 decembrie 2012 at 12:10 AM

  Imi vine sa rad la asemenea anomalii. Schelet de 10 metri, etc. Intr-adevar au existat si inca exista oameni uriasi a caror inaltime medie este undeva intre 1,90-2,00 metri. Acestia sunt indeosebi sportivii (baschetbalisti, volleyballisti, rugbysti, etc). Ca au gasit aur de 55 de carate… Sa fim seriosi.. Nu exista 55 de carate cand e vorba de aur. Mai au un pic si spun ca au gasit Iphone 6 ce dateaza de la prima era glaciara.

 26. Gheorghe

  30 mai 2013 at 4:55 AM

  poate imi spune cineva, daca nu autorul articolului, ce inseamna aur de 50 karate.

 27. lolita

  27 mai 2014 at 4:00 PM

  probabil ceva, ceva o fi fost, iar autorul articolului a introdus deliberat (sau asa a primit dispozitie) anumite elemente exagerate demne de un film SF , si totusi chiar nu mai credem in nimic oare? Credem ca doar existenta asta care se reduce numai la a munci ca v.. tele in j g si numai la bani , numai la asta va e gandul. Poate intr-adevar or fi existat si niste uriasi, ca nu cred ca oamenii normali puteau construi cetatile alea pe varfuri de stanca , sau chiar extrapoland si la alte zone ale lumii, piramidele egiptene sa fi fost construite de oameni ca mine si ca voi? Nu cred. A existat o rasa umanoida de dimensiuni mari care a ridicat aceste constructii, ca s-or fi numit atlanti, jidovi, asta conteaza mai putin , mai grav e ca voi nu puteti accepta ca omul s-ar fi tras si din alte fiinte superioare si nu din maimute. Poate hiperboreeenii astia chiar au fost stramosii nostrii chiar daca unii musamalizeaza si introduc unele elemente exagerate prin articole -(auzi aur de 50 carate, lespede e de aur….). Dar ceva tot o fi fost, poate scheletul a avut 5 m nu 10m, dar nu va intrebati de ce a existat si exista o asa mare desfasurare de forte, de ce atata paza militara, si de ce atata interes din partea canadienilor si nu numai pentru Rosia Montana, -eu personal nu cred ca e vorba doar de aur.

 28. Stefan A

  8 aprilie 2016 at 6:00 PM

  Si Romanii nu sau ales cu nimik din povestea asta!!!! Istoria furata si bogatiile ei!!!!
  Felicitari Canadienilor si celor care au participat!!!!!!

 29. FLORIN

  8 aprilie 2016 at 6:31 PM

  doar o poveste. avem nevoie de dovezi nu povesti de adormit copii.

 30. Gigel Panzer

  8 aprilie 2016 at 6:59 PM

  Bai fratilor, voi nu observati ceva dubios? In prima poza craniul are vreo 3 m. Cum ar putea restul corpului sa fie doar de 7 m? La un craniu de 3 m inaltimea ar fi de 25-35 de metri altfel. Este o poza trucata maxim si prost. Ma astept sa faca astia vreo descoperire care sa dea peste cap istoria reala sa ne faca sa credem in balarii. Un popor fara traditie, fara crez, fara istorie e un nimic usor controlabil. Astia asta vor sa ne faca sa avem impresia ca istoria n-a fost deloc cum o stim, ca ne tragem din maimute. Dar au dreptate, unii ca ei, niste mincinosi ordinari se trag din maimute.

 31. Liviu

  27 iulie 2016 at 10:47 AM

  ..Varianta „diplomată” ar fi să spunem „vă rog să-mi primiți scuzele” sau „vă rog să-mi acceptați scuzele”…dar şi aşa… corect este îmi şi nicidecum “î-mi”… E păcat să stâlcim limba română când mai avem şi studii superioare! Lăsăm la o parte faptul că mulţi nu folosesc diacriticele… de aceea se şi produc confuzii de gen: porcarii care nu e totuna cu “porcării” … şi scuze… în context s-a folosit greşit “porcari”…nici măcar “porcarii”…

 32. Unbeliver

  28 iulie 2016 at 9:01 AM

  Atita vilva si trancaneala cu lespezi si uriasi….si o singura fotografie….fratilor…v-ati uitat bateriile acasa? Poze frate poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…