Şcoala de Vară Azuga

3 min read
0
0
346

În cursul lunii august se desfășoară prima etapă a Şcolii de Vară Azuga, un proiect-pilot de educație prin artă și intervenție culturală, adresat copiilor din Azuga. În cadrul acestui program participă copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, din categorii sociale diverse și cu niveluri de pregătire diferite.

De asemenea, programul creează un spațiu de integrare și exprimare pentru copiii de etnie romă – care trăiesc in vecinătatea Sălii de Sport în care se desfașoară proiectul – în activități deopotrivă sociale, (re)creative și educaționale. Folosind ca instrumente de lucru noțiuni de mișcare, dans și teatru, explicate și practicate pe înțelesul copiilor, participanții învață lucruri noi și parcurg împreună etapele construirii unui spectacol.

Vorbind despre Azuga viitorului și despre felul in care copiii pot transforma orașul în care trăiesc, spectacolul Azuga noastră va fi prezentat la Sala de Sport pe 1 septembrie,  ora 17.00, în prezența familiilor copiilor participanți, a altor copii și a publicului larg din localitate.

Inițiatorii și mentorii proiectului sunt coregrafele Mihaela Dancs și Mădălina Dan, alături de care participă ca traineri la Școala de Vară Mihaela Michailov (dramaturg), Paul Dunca (dansator/coregraf) și Alexandra Cucu (psihoterapeut). Artistul video Ana Draghici documentează întreaga desfășurare a proiectului. Filmul documentar al Școlii de Vară va fi ulterior prezentat într-un eveniment special la București, precum și copiilor din Azuga, în cursul lunilor octombrie-noiembrie.

Proiectul Școala de Vară Azuga este susținut de Centrul pentru Educație și Formare Sintagma și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri asociați la nivel local sunt Primăria și Liceul Teoretic din Azuga.

 SURSA: http://www.romaniapozitiva.ro/
Credit foto: Ana Drăghici
TNI - Targul National Imobiliar
  • Etapa a II-a “Freeride Challenge Tour” – Sinaia

    În week-end-ul 17-19 februarie 2012 se va desfăşura la Sinaia cea de-a doua etapă din cadr…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…