Home Şcoli pentru un viitor verde

Şcoli pentru un viitor verde

5 min read
0
0
230

Program de responsabilizare şi educare a copiilor în spiritul respectului faţă de natură

Copiii sunt primii care învaţă să iubească şi să respecte mediul înconjurător. De multe ori ei sunt cei care ne atrag atenţia că nu ştim să apreciem ceea ce natura ne oferă şi ne trag de mânecă atunci când aruncăm gunoaie unde nu trebuie. Responsabilizarea şi educarea copiilor în spiritul respectului faţă de natură este, poate, singura noastră şansă de a trăi într-o lume mai curată şi nepoluată.

În prag de primăvară, preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit Floare de Colţ au demarat proiectul “Şcoli pentru un viitor verde”. Prima activitate a fost îngrijrea plantelor din colţul verde al grădiniţei. Sub îndrumarea educatoarelor Hortensia Stan, Manda Trică Dumitru şi Ana Stoica, micuţii au udat florile, le-au curăţat de frunzele uscate şi le-au şters de praf. Veselia, zâmbetul şi bucuria i-au însoţit pe copiii membri ai Echipei verzi, care au cântat şi au recitat versuri pe tot parcursul activităţii. În următoarea activitate, “Echipa verde” îşi va dovedi ingeniozitatea şi îndemânarea, confecţionând jucării din hârtie şi carton pe care le vor expune, dovedind ce minuni se pot realiza din materiale care în mod obişnuit se aruncă.

“Şcoli pentru un viitor verde”Echipa verde doreşte să implice în acest proiect toţi copiii din grădiniţă, dar şi părinţii. Astfel, următoarea acţiune va fi îngrijirea spaţiilor verzi din curtea grădiniţei, iar în ultima fază a proiectului vor organiza un “Marş pentru un viitor verde”, la care sunt invitaţi să participe părinţii şi, de ce nu, toţi iubitorii naturii. Acţiunea se va desfăşura în luna mai, în centrul oraşului. Sloganul Echipei verzi este „Culoarea verde o iubim, căci sănătoşi vrem să trăim!”

Educatoarele de la Grădiniţa Floare de colţ adresează pe această cale un îndemn, către toţi locuitorii oraşului, să iubească şi să aibă grijă de natură, deoarece viitorul copiilor noştri depinde de acest lucru. „Scopul proiectului şi a acţiunilor noastre este extrem de important: responsabilizarea tuturor locuitorilor oraşului, dar şi a turiştilor ce se vor afla în oraş, de la mic la mare, pentru menţinerea unui oraş verde, curat şi sănătos. Vă aşteptăm, deci, dragi locuitori ai oraşului nostru, să vă alăturaţi nouă, copiilor şi educatoarelor care muncesc şi militează pentru un Viitor verde”, au transmis cadrele didactice de la Grădiniţa Floare de colţ.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…