Home Scriitor vrâncean felicitat de Papa Benedict al XVI-lea

Scriitor vrâncean felicitat de Papa Benedict al XVI-lea

3 min read
0
0
227

Doina GANEA

Scriitorul vrâncean Gheorghe Neagu a fost onorat cu o diplomă papală

Papa Benedict al XVI-lea a semnat la Roma, la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut o diplomă onorifică prin care este apreciată activitatea lui Gheorghe Neagu şi prin care scriitorul este binecuvântat. Este cea de-a două astfel de distincţie oferită scriitorului vrâncean. „Nu am ştiut nimic, am primit-o ieri şi mi-a făcut o mare bucurie aceasta diplomă papală”, ne-a declarat, cu modestie, Gheoghe Neagu.

Cunoscutul publicist a mai primit şi în 2002 o diplomă de la Curtea Papală a lui Paul Ioan. Gheorghe Andrei Neagu, la 60 de ani, este autorul unor lucrări extrem de importante pentru condiţia scriitorului român contemporan, îndeosebi, din anul 2000 încoace, când, la Focşani, a luat naştere „Asociaţia Culturală Duiliu Zamfirescu”, asociaţie care scoate revista „Oglinda literară”, căreia îi devine redactor-şef, calitate în care, vizitând Parisul, face cunoştinţă cu Sanda Stolojan, nepoata lui Duiliu Zamfirescu, şi cu Marcel Shapira, mare maestru al Masoneriei Române.

Tot în anul 2000, Gheorghe Andrei Neagu primeşte titlul de „Cavaler al Literaturii Române”, acordat de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, în anul 2002, primeşte Diploma de Binecuvântare Apostolică a Papei Ioan Paul al II-lea şi Diploma de Onoare a Academiei Orient – Occident de la Curtea de Argeş. În anul 2005, Gheorghe Neagu devine membru al Uniunii Scriitorilor – Filiala din Iaşi.

Prozator prolific, promotor cultural de excepţie, jurnalist şi editor de presă literară, Gheorghe Neagu este membru în conducerea Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău. În 2010 Gheorghe Neagu primeşte premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău, pentru volumul „Purtătorul de cruce”.

Doina GANEA

iulie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …