Home Scrisoare deschisa celor care-l pretuiesc pe Caragiale

Scrisoare deschisa celor care-l pretuiesc pe Caragiale

4 min read
1
0
465

Ne apropiem de ANUL CARAGIALE, anul 2012, când se va comemora centenarul morþii lui Caragiale si 160 de ani de la nasterea sa. In ultimii 10 ani, in cadrul unui proiect cultural planetar unic in istoria culturii romane, peste 1.500 de artisti, din 138 de tari au realizat CEA  MAI  MARE  COLECTIE  DIN  LUME  DE  PORTRETE  ALE  UNEI

PERSONALITATI  A  CULTURII  UNIVERSALE. Este vorba de COLECTIA CARAGIALE, aflata la Ploiesti, orasul lui Caragiale.

Parti ale COLECTIEI CARAGIALE au fost prezentate, de-a lungul timpului, in expozitii internationale organizate la Sofia, Kiev, Balcic, Ankara, Madrid si alte locatii, cu un succes imens. Niciodata la Ploiesti. Nu au fost bani. Niciodata, in ultimii 10 ani nu au fost bani pentru Caragiale. Urmariti bugetele municipalitatii pentru sarbatorirea lui Caragiale si va veti convinge.

Este momentul ca in ANUL CARAGIALE, Ploiestiul sa se intoarca catre cel mai celebru fiu al acestui oras. Cele peste 2.000 de portrete ale COLECTIEI CARAGIALE, realizate de mari artisti, reprezentanti ai intregii planete, trebuiesc expuse si in orasul lui Caragiale.

Este inca posibil ca indiferenta si ostilitatea pe care Caragiale le-a gasit in Ploiestiul ultimilor ani (distrugerea Casei Ilie Lumanararu, casa in care a locuit Caragiale, este doar unul dintre exemple) sa se diminueze, iar COLECTIA CARAGIALE realizata in semn de pretuire pentru marele ploiestean de catre artisti din intreaga lume sa poate fi expusa si la Ploiesti.

O prezentare a COLECTIEI CARAGIALE ar insemna, probabil, cea mai mare expozitie de arta deschisa vreodata in Romania. Este nevoie, printre altele, de un proiect tehnic de prezentare in aer liber a celor 2.000 de lucrari (cea mai mare sala de expozitii din Ploiesti nu permite prezentarea a mai mult de 100 de portrete). Elaborarea unui proiect si apoi punerea lui in practica necesita timp. De aceea trebuie inceputa, cat mai curand posibil.

Caragiale este cel mai ilustru ambasador al Ploiestiului in cultura universala. Trebuie sa-l iubim la fel de mult pe cat ne-a iubit el pe noi. Organizatorii PROIECTULUI CARAGIALE, apeleaza la toate personalitatile si la toate institutiile care cred in acest adevar sa sprijine demersul nostru, spre gloria marelui nostru inaintas si a Ploiestiului.

N. Ionita

0720-336511

P.S. Cea mai mare parte din COLECTIEA CARAGIALE poate fi gasita si pe

internet la adresa http://www.personality.com.ro/

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

 1. Neacsu

  14 mai 2011 at 3:08 PM

  Senzational!
  Dupa o lunga perioada aflu si lucruri pozitive (si chiar mai mult decat atat) despre Romania.
  Pacat ca Ploiestiul nu are un primar (cel care ocupa acest loc este, asa cum stie toata lumea, orice in afara de primar).
  Asa ca Ion Luca Caragiale trebuie sa spere ca va avea parte de onorurile meritate la urmatorul centenar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…