Home SENZATIONAL!!! Din acest weekend poti schia la Busteni.

SENZATIONAL!!! Din acest weekend poti schia la Busteni.

5 min read
0
0
369

De maine, partia artificiala pentru ski din incinta fun park-ului din statiunea prahoveana Busteni va fi pusa in functiune, a declarat administratorul partiei Kalinderu din Busteni, Ion Vasilescu.

Conform acestuia, suprafaţa artificială pe care se poate schia are o lungime de 120 de metri, o lăţime de 20 de metri şi nu este făcută din zăpadă artificială, ci este construită din materiale speciale. Astfel, schiorii vor aluneca pe un covor sintetic şi vor putea folosi schiuri normale, pe care vor da în prealabil cu un gel special, a explicat Ion Vasilescu.

Schiorii vor urca de la baza suprafeţei artificiale până în partea superioară a acesteia cu o bandă, preţul pentru o astfel de ascensiune fiind de doi lei, a spus Vasilescu.

Fun park-ul din staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei este singurul parc din România destinat iubitorilor sporturilor de iarnă care este deschis atât iarna, cât şi vara.

În incinta fun park-ului funcţionează o sanie-tobogan, un carusel şi o instalaţie de tubing.

Fun park-ul de la Buşteni a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la eveniment fiind, de asemenea, prezent preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, deputat de Prahova.

SURSA: http://www.realitatea.net

Fun Parcul din Buşteni a trecut la programul de vară,sania pe şine şi caruselul pe iarbă fiind pregatite pentru distracţia turiştilor, dar şi a localnicilor dornici de recreere. Instalaţiile au funcţionat peste iarnă foarte bine cu ajutorul zăpezii şi al gheţii, iar acum trebuie sa faca faţă cerinţelor ,,de uscat”, cum le zic organizatorii, în condiţiile în care încă de la proiectare, parcul a fost gândit să funcţioneze atât iarna,cât şi vara. Inaungurat în plin sezon de schi, Fun Parcul din Buşteni este pentru prima oară la testul verii. Zeci de tineri din oraş au primit liber de la şcoală special pentru a încerca toate jucăriile, de departe, cea mai tare senzaţie oferind-o sania pe şine, unde amatorii de adrenalină au parte de o coborâre abruptă, în mare viteză, prin curbe strânse,cu senzaţii de neuitat. Instalaţia pe şine are o jumătate de kilometru lungime, iar sania, cu sistem de frânare automată, poate atinge chiar şi 40 de km pe oră, iar pe tot parcursul traseului cei dornici de istracţie sunt asiguraţi cu o centură. O cursă cu sania pe şine costa 5 lei, ar la caruselul care te învârte pe iarbă vreme de 15 minute trebuie achitată suma de 2 lei, iar autorităţile locale spun că în curând vor fi date în folosinţă tubul pentru coborâri cu colacul şi pârtia de schi pe iarbă.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…