Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC – Tableta de weekend (139): “Migranţii şi alte cele”

Sergiu GĂBUREAC – Tableta de weekend (139): “Migranţii şi alte cele”

7 min read
0
0
220

GABUREAC-Sergiu-2-WBAvertisment!

Tableta  poate crea un disconfort accentuat!

Se dau ştiri alarmante privind invazia migranţilor în bătrâna Europă. Ba un viol în grup, ba o crimă odioasă … Oricum, isteria de prin septembrie trecut a cam trecut şi statele să organizează pentru trierea dornicilor de trai nineacă. Mulţi migranţi sunt dezamăgiţi de realitatea europeană, care îi pune să muncească, soarele fiind tot mai mult cu dinţi. Şi se retrag. Prin Europa, nu-i ca acasă! E civilizaţie, sunt reguli, e greu de trăit în asemenea condiţii!

Se face caz de pătrunderea elementelor ISIS. Cu siguranţă, e o mare problemă. Serviciile secrete sunt într-o alertă nonstop şi orice arestare a unui suspect este prezentată instant de televiziuni. Sunt convins că lucrurile vor fi încet-încet sub control. Evenimente de acest gen vor intra în cotidian.

Pentru ţărişoara noastră, sărăcia, care cuprinde cca 40% din populaţie, pare a fi un avantaj. Migranţii nu ne iau cu asalt graniţele, deşi creatorii de apocalipse nu se lasă şi se întrec în scenarii ce dau coşmaruri bieţilor oameni cu mintea slabă.

Până una-alta, constat că este reluată plata haraciului (câteva miliarde bune de euro anual) la Înalta Poartă pentru a nu mai da drumul hoardelor de migranţi, care vor să vadă cu ochii lor bogata Europă. În civilizaţie. Nu mai simplă ar fi rezolvarea războaielor în zonele de conflict ? N-ar fi mai simplu să trecem pe motorul cu apă, inventat simultan cu cel pe benzină (sic!), să terminăm cu goana după petrol, cauza reală a acestor războaie interminabile?

Abia acum, când se închid (temporar, sper) graniţele, europenii nonpartizani U.E. văd avantajele unei Europe unite, cu liberă circulaţie. Totul ar putea intra într-o criză cu consecinţe greu de rezolvat după aceea. Aşa că e nevoie de solidaritate.

*

Din nou s-au adunat pe 26 la Bellu, câţiva nostalgici, care au recitat poezii în memoria „marelui conducător” ! Sunt vehiculate aceleaşi minciuni pe care le aud de ani de zile. Nu, dragilor, nu Ceauşescu a industrializat România! Ţara a fost reconstruită după un plan de dezvoltare (1960-1975) pus la punct de o echipă de profesionişti în timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (primul dictator comunist). Profesionişti formaţi de învăţământul românesc în perioada interbelică! Ceauşescu a fost un mare tăietor de panglici. Când a început aplicarea noului program de dezvoltare (1975-1990), Ceauşescu a dat chix cu proiectele sale megalomanice făcute de noii specialişti, băgând România în faliment economic, cu obsesia plăţii datoriei externe, sărind peste trei etape de retehnologizare a industriei şi agriculturii. Nu intru în detalii. Le cunoaştem cu toţii. E greu cu istoria reală!

*

Bucureşteni, o mare victorie pentru RATB! Se reia circulaţia pe şoselele Iancului şi Pantelimon! Tramvaiele îşi reintră (parţial pe Pantelimon) în drepturi! La linii noi, tramvaie vechi!?! C-aşa-i în politichia românească, inclusiv în cea a transportului în comun. Dâmboviţean.

Problema cea mare este evacuarea sutelor de automobile parcate, timp de trei ani, pe spaţiul liniilor. Dacă Bucureştiul ar fi avut edili care să urmărească interesul cetaţeanului problema putea fi rezolvată. Un exemplu. Terenul pe care se află fosta întreprindere Zefirul (confecţii), care stă în paragină de ani buni, putea fi transformat într-o mare parcare de cartier, care ar fi terminat coşmarul posesorilor de maşină mică. Nimeni nu ia nicio măsură. Veţi invoca dreptul fabricii la proprietate(!) şi alte bla-blauri! Cu siguranţă, ca şi în cazul altor unităţi, şi aici se aşteaptă darea vreunui tun imobiliar.

Apropo! Tot începe campania electorală. Poate apare vreun candidat care să promită realizarea parcărilor etajate de cartier.Exemplul îl pot lua de prin capitalele U.E.

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…