Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC: Tableta de Weekend (143) “Frisoane de primăvară”

Sergiu GĂBUREAC: Tableta de Weekend (143) “Frisoane de primăvară”

11 min read
0
0
251

GABUREAC-Sergiu-2-WB Avertisment! Tableta  poate crea un disconfort accentuat!

Ultima săptămână din februarie a debutat în forţă. Luni, prezidentul a punctat succint, în Parlament, temele viitorului apropiat! Or fi înţeles politicienii mesajul său extrem de clar? Boborul, oricum, nu înţelege mai nimic din ce se întâmplă, susţine lelea Safta. Marţi, Johannis, la evenimentul „Diaspora românească”, vector de dezvoltare, a declarat  „Statul român trebuie să-i servească deopotrivă pe toţi românii, din interiorul şi din afara graniţelor.” Miercuri a rostit o alocuţiune la seminarul privind programul de prevenţie şi educaţie în sănătate.

Seara, membri ai Platformei Unioniste Acţiunea 2012, printr-un protest inedit (pe scaune) la Cotroceni, au reamintit că a trecut timpul vizitelor protocolare între România şi R. Moldova. E vremea acţiunilor politice şi economice concrete. Nu au fost ignoraţi! Să vedem cum se vor aplica promisiunile făcute de locatarii palatului. Joi a fost la bilanţul DNA! De 5 ori mai mulţi demnitari trimişi în judecată! Puţin, foarte puţin, declară lelea Safta! Peste 7.100 de dosare sunt în lucru. Per total, bun bilanţ! Se putea şi mai bine, deoarece prin birourile DNA-ului zac 105 sesizări cu prejudicii de peste 500.000 de euro fiecare, valoarea totală fiind de aproape două miliarde de euro. http://www.luju.ro/magistrati/dna/marile-furturi-la-care-dna-inchide-ochii-dosare-cu-prejudicii-de-peste-1-2-miliarde-euro-stau-in-sertarele-dna-curtea-de-conturi-a-publicat-lista-cu-sesizarile-trimise-la-parchetul-anticoruptie-care-au-ramas-nesolutionate-cel-mai-mare-prejudiciu-pentru-ca

De penalii Băsescu&echipa nu se atinge nimeni? Criminalul Iliescu parcă ar fi sfintele moaşte! O ţară întreagă aşteaptă dreptatea. Abia atunci vor deveni credibile această instituţie şi Justiţia în ansamblul ei. Deocamdată, Cattani di Romania va primi un nou mandat. Vedeta săptămânii rămâne, însă, Cioloş. După ce ne-a lămurit că mult lăudata Lege a salarizării pontiste, plină de „surprize, surprize” (unde or fi banii cu care se tot lăuda dna Plumb?), a trecut la relansarea marile probleme ale României. Îngropate de Sistemul Mafiot Român de ani de zile, prin oamenii trimişi în Parlament. Cioloş cere, totodată, punerea la punct a unor sisteme informatice care ar reduce timpii de rezolvare a solicitărilor cetăţenilor. Îmi amintesc că s-a mai făcut aşa ceva, dar funcţionarii administrativi au distrus, în mare parte sistemele. Pentru că nu le mai pica nimic! Cum adică, să nu mai fie cozi la ghişeele lor mizere? Să fie date rezoluţii/ autorizaţii/ aprobări fără să fie văzută sacoşa solicitatorului? Never! Astfel, premierul Cioloş a dat luni, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, primele indicii despre mult aşteptata reformă a administraţiei publice. Vorbind despre ineficienţa actualelor judeţe şi a multor comune a relansat, practic, dezbaterea despre regionalizare. O reformă dură.

Cioloş a venit cu realităţi şi soluţii concrete, care cu greu pot fi contracarate de sistemul mafiot. În traducere liberă e vorba de desfiinţarea reţelelor mafiote bine structurate în aceste unităţi administrative. Protejate de unii prefecţi ! Deja, guvernul a ras o bună parte, care au căzut la examenul de evaluare. Credeţi că televiziunile de partid au transmis în direct aceste evenimente (cu excepţia mesajului preşedintelui în Parlament) sau au început dezbateri cu adevăraţii specialişti ? Nu! Ele invită tot vechii comunicatori politici desemnaţi, care îşi dau cu părerea la toate. De multe ori ca Bulă!

România TV rulează isteric pe burtieră „Guvernul mai schimbă zece prefecţi” „Tehnocraţii pun mâna pe toată ţara, acţiune scandaloasă !” „Demisia !” Să teme Sistemului Mafiot Român că nu-i mai rămâne nimic?

P.S. Despre mult aşteptata refrişare a partidelor nimic nou. Nu bate niciun vânt al schimbării. Din sondajul IRES, dat publicităţii azi dimineaţă, reiese că două treimi dintre români nu au auzit de niciun partid nou! Cum să faci partide noi cu relicve politice tip p(o)mp(e) funebre Băsescu, alde Tăriceanu & alţi ciolănari ?

*

Decalogul prezicerilor celor de la Financial Times comentate de lelea Safta.

 1. Va câştiga Hillary Clinton alegerile prezidenţiale din SUA? Finacial Times (FT) spune DA.

Lelea Safta confirmă. Americanilor vor să fie tot timpul novatori. Vezi Obama.

 1. Va părăsi Marea Britanie UE în urma referendumului din 2016 ? FT – DA.

Lelea Safta – NU. Sunt simple fiţe ale englezilor pentru a mai obţine ceva avantaje în U.E.

 1. Va rămâne Bashar al-Assad la putere în 2016 ? FT – DA.

Lelea Safta infirmă, mergând pe ideea că totul se plăteşte!

 1. Va ajunge cel puţin un stat membru G20 să ceară ajutorul FMI în 2016 ? FT – DA. Lelea Safta infirmă. Dacă şi ăştia ajung să ajungă la mila FMI, e jale !
 1. Preşedinta Braziliei va fi demisă până la începerea Jocurilor Olimpice de la Rio ? FT – NU.

Lelea Safta confirmă. Brazilienilor le plac spectacolele grandioase. După aia, mai văd ei.

 1. Va mai fi Angela Merkel cancelar al Germaniei la finalul lui 2016 ? FT – NU.

Lelea Safta infirmă. Mai nimeni nu a înţeles adevărata strategie a Angelikăi privind refugiaţii.

 1. Cine va câştiga Campionatul European de Fotbal din 2016 ? FT – Belgia.

Lelea Safta infirmă. Nemţii sau spaniolii.

 1. Va diminua China valoarea yuanului? FT – DA.

Lelea Safta confirmă. Câştigă cine este puternic economic şi are moneda slabă.

 1. Vor concura atleţii ruşi la Olimpiada din 2016 ? FT – DA.

Lelea Safta infirmă, dacă ruşii nu-şi respectă angajamentele faţă de cazurile de dopaj.

 1. Se va prăbuşi vânzarea maşinilor diesel în Europa? FT – DA.

Lelea Safta infirmă. Vor scădea, dar nu va fi o prăbuşire.

 1. Petrolul va depăşi 50 de dolari barilul la finalul lui 2016? FT – DA.

Lelea Safta infirmă. Apar, tot mai mult, combustibili noi şi energii alternative.

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 27 februarie 2016

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…