Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Seri de basm la grădiniţele sinăiene

Seri de basm la grădiniţele sinăiene

7 min read
0
0
191

De luni, 19 decembrie 2011, au început serbările de Crăciun la grădiniţele sinăiene. Pentru fiecare dintre cei implicaţi emoţiile au fost la mare înălţime.

Educatoare, copii, deopotrivă părinţi şi bunici l-au aşteptat la ceas de seară pe bătrânul care, din vremuri străvechi, a reuşit să menţină vie dorinţa de a-l cunoaşte şi de a se regăsi în preajma lor, în fiecare an.

Programe diverse, din timp pregătite cu grija cadrelor didactice, dansuri tematice sau întruchipări de poveste, fulgi de nea, reni, pitici sau copii în miniatură a lui Moş Crăciun au captat atenţia tuturor celor care au rupt din timpul lor pentru a fi alături de frumoşii noştri copii.

Unii dintre ei sunt la prima lor serbare de iarnă în calitate de părinţi, motiv pentru care apariţia copiilor lor în scenete ori ca actori principali i-a răscolit şi cu siguranţă fiecare a rămas cu ideea: “al meu e cel mai bun”.

Unii dezinvolţi, alţii timizi, alţii de-a dreptul copleşiţi de moment, fiecare cum a ştiut mai bine, cu toţii au tresărit la fiece uşă care se deschidea, în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Într-un târziu, la fiecare dintre grupe, fie ele cu program normal, fie cu program prelungit, mică, mijlocie ori mare, Moşul a sosit, încărcat cu daruri pentru toţi.

Mesagerul lui Moş Crăciun

Niciun Crăciun fără Moş Crăciun şi fără ajutorul său de bază, Primarul Vlad Oprea, care, mare iubitor de copii, le-a pregătit cadouri mult aşteptate cu dulciuri şi jucării, iar în schimb a obţinut de la copii urări de bine pentru anul ce stă să vină, prin intermediul colindelor, pluguşorului şi poeziilor cu care l-au întâmpinat.

Mesagerul lui Mos CraciunAtenţi la orice amănunt, cei mici nu au ratat ocazia să-i mulţumească Primarului copiilor, Vlad Oprea, pentru noua casă de poveste pe care o construieşte special pentru ei.

Vlad Oprea: „Am primit urări de la cele mai sincere suflete, cu aceeaşi sinceritate mă îndrept către toţi, mari şi mici, cu o urare tradiţională de Crăciun fericit şi la mulţi ani!”

Carmen Comărniceanu, Educatoare: „În cariera mea, pentru a 17-a oară, Moş Crăciun mi-a arătat că nimic nu-l poate opri să ajungă la copii să le aducă daruri şi în această seară am trăit intens alături de copiii grupei Cercetaşii clipe de magie, magie specifică Sărbătorilor de iarnă. Urez tuturor magie în suflet şi un sincer La Mulţi Ani!”

Grigorescu Lucian, părinte: „Câtă emoţie poate cuprinde o inimă de părinte nu se poate spune în cuvinte, seara aceasta mi-a dovedit că suntem norocoşi să avem un copil şi că alături de el retrăim cu nostalgie momentele propriei copilării.”

Geană Sebastian, unchi: „Uitasem cum e cu serbările, alături de nepotul meu şi de cei prezenţi am râs cu poftă la fiecare prestaţie, am imortalizat cadre frumoase de care îmi voi aminti mereu cu drag.”

Ozana Buligă, părinte: „Prima serbare, primele emoţii, primele lacrimi de bucurie. Astăzi, alături de cei care le-au deschis drumul copiilor noştri, am făcut primii paşi către lumea de poveste a Sărbătorilor de Iarnă, aşa cum fiecare dintre noi, părinte sau bunic, le-a trăit în copilărie. Vom încerca împreună ca prin poveste şi gânduri bune să le luminăm calea în lungul drum spre maturitate.”

Sisea Alexandru, părinte: „Cuminţenia nu reprezintă calitatea care-i recomandă în faţa Moşului pentru a primi un dar, ci simplul fapt că sunt COPII, şi cu asta au reuşit în această seară să ne binedispună.”

În fiecare seară, fie că a fost luni ori marţi, serbarea s-a încheiat cu o superbă ninsoare de decembrie.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…