Home Sesiune de comunicări la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

Sesiune de comunicări la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

4 min read
0
0
559

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează din anul 2002 Sesiunea Internațională de Comunicări Ştiinţifice „Arheologia mileniului I p. Chr.”, care în acest an a ajuns la cea de-a X-a ediţie. 

Manifestarea şi-a propus, încă de la prima ediţie, să reunească cercetători ai fenomenelor arheologice din primul mileniu, oferindu-le acestora un cadru în care să poată dezbate atât probleme specifice primului mileniu creştin, cât şi probleme actuale ale cercetării arheologice. Pe parcursul celor nouă ediţii desfăşurate până în prezent manifestarea pe care o organizăm a devenit una dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice din domeniul arheologiei, fiind singura sesiune desfăşurată în România care abordează o astfel de problematică.

La această manifestare vor participa cercetători români şi străini de la prestigioase instituţii universitare şi de cercetare din Germania, Cehia, Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova. Cu prilejul celei de-a X-a ediţii a Sesiunii Internațională de Comunicări Ştiinţifice „Arheologia mileniului I p. Chr.” Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău şi Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti va organiza expoziţia „Între Stepe şi Imperiu. Descoperiri arheologice aparţinând mileniului I p. Chr. în nord-estul Munteniei”Expoziţia îşi propune să prezinte principalele cercetări şi descoperiri arheologice din zona judeţelor Prahova şi Buzău aparţinând mileniului I p. Chr. Această zonă aflată în partea de nord-est a Munteniei spre curbura Carpaţilor a înregistrat în mileniul I p. Chr. o evoluţie interesantă, constituindu-se aici în diverse perioade centre de putere regionale sau de o mai mare amplitudine.

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate principalele descoperiri arheologice din siturile de la Budureasca, Târgşoru Vechi, Mălăieşti, Drajna, Şirna, Boldeşti Grădiştea, Belciug, Sicrita, Ploieşti Triaj, Bucov, Slon (jud. Prahova), Cândeşti, Pietroasele, Pietrosu, Gherăseni, Sărata Monteoru, Smeeni (jud. Buzău). Această expoziție se dorește a fi o punte de legătură între cercetarea arheologică și marele public.

SURSA: http://www.observatorulph.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…