Home Si statiunea Predealul ar putea sa nu mai fie oras in judetul Brasov

Si statiunea Predealul ar putea sa nu mai fie oras in judetul Brasov

2 min read
0
0
141

Un proiect de lege propus de un deputat PDL şi susţinut de Guvern prevede desfiinţarea a peste 30% dintre oraşele României şi a 60% dintre comune. Iniţiativa ar muta centrul puterii administrative în mâna prefecţilor, iar ţara şi-ar pierde astfel peste 100 de oraşe şi 2.000 de comune, ajungând la nivelul anilor “90.
Proiectul legislativ a fost iniţiat cu scopul de a reduce cheltuielile cu salariile angajaţilor din administraţiile locale. Proiectul de lege stipulează că o comună trebuie să aibă cel puţin 5.000 de locuitori cu drept de vot, iar oraşele au nevoie de 10.000 de locuitori pentru a-şi păstra statutul. De AICI.

Conform datelor statistice, la nivelul judeţului Braşov, din cele nouă oraşe (Braşov, Făgăraş, Săcele, Codlea, Predeal, Zărneşti, Râşnov, Victoria, Rupea şi Ghimbav) patru au o populaţie sub 10.000 de locuitori. Este vorba despre  Victoria (9.132 locuitori), Rupea (5.783 locuitori), Ghimbav (5.357) şi Predeal (5.174 locuitori). Dacă noua lege va intra în vigoare, aceste patru localităţi nu vor mai apărea pe hartă ca oraşe.

Cum vi pare ideea asta?

SURSA: http://prinbrasov.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…