Home Sibianul Bogdan Buţiu a câştigat marele premiu al Cupei Moto X Country

Sibianul Bogdan Buţiu a câştigat marele premiu al Cupei Moto X Country

2 min read
0
0
149

Sibianul Bogdan Buţiu, cunoscut în lumea enduriştilor drept “Bobo”, a câştigat marele premiu al Cupei Moto X Country, un contract de pilot Gas Gas România, oferit de Patrick Moto, şi o motocicletă. Evenimentul s-a desfăşurat weekendul trecut, la Buşten, transmite Realitatea.net.

Bogdan Buţiu este legitimat la clubul AMC Bogdan Sibiu. El a început să participe la motocros la vârsta de şase ani. După o pauză de cinci ani, el a revenit la sportul pe două roţi, mai exact la endurocros.

“Sunt foarte fericit să intru în rândul piloţilor sustinuţi de Patrick Moto. Vreau să trag tare pentru a face performanţă. Pentru că locuiesc în zona Sadu, îmi este foarte uşor să ies cu motocicleta la antrenamente. Acum trebuie să mă concentrez şi să intru într-o formă fizică bună. Mă aşteaptă o grămadă de curse anul viitor şi sper să îmi pot construi o carieră de pilot profesionist în enduro”, a declarat Bobo.

Potrivit Federaţiei Române de Motociclism acesta este cel mai mare premiu din istoria postdecembrista a motociclismului românesc.

Ervin Kovacs, dublu campion naţional şi est european la Enduro E2, a câstigat clasa Extrem a Cupei Moto X Country.

Ultima etapă a Campiontului Naţional de Endurocros, desfăşurată duminică pe acelaşi traseu, parcurs însă în sens invers de piloţi, a fost câştigată de Paul Frăţilă (AMC Sibiu), urmat de Ionuţ Cojanu (Vectra Zărneşti), sportivii având de înfruntat condiţii meteo draconice.

SURSA: http://www.cotidianul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…