Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Simona Diaconu a primit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Busteni

Simona Diaconu a primit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Busteni

4 min read
0
0
228

Eleva  din Romania,  Simona Diaconu, care a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, a primit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Busteni.

11825126_10204585159895036_3163040767893213612_n

Insotita de profesori, rude si prieteni, modesta matematiciana a primit titlul in cadrul unei ceremonii organizate in fata primariei din statiune dar si zeci de buchete cu flori. Gestul consilierilor locali s-a dorit a fi o rasplata pentru eforturile depuse de eleva de la Liceul International de Informatica din Bucuresti dar si un stimulent pentru viitoarele participari la olimpiadele mondiale sau europene.

Vestea ca va primi acest titlu a luat-o prin surprindere dar a si bucurat-o pe medaliata cu aur.

Toti cei sase elevi care au reprezentat tara noastra la olimpiada din Thailanda s-au intors cu medalii: una de aur, patru de argint si una de bronz. Profesorii care au insotit delegatia spun ca editia din acest an, la care au participat aproape 600 de elevi din 104 tari, a fost una dintre cele mai grele organizate vreodata.

Olimpiada Internationala de matematica este cea mai prestigioasa dintre olimpiadele internationale de stiinte, se adreseaza elevilor de liceu si se organizeaza in fiecare an in luna iulie in alta tara. In Romania, cel mai probabil in statiunea Busteni, se va organiza, la inceputul anului viitor, Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete.

SURSA: Ady Burcea
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…