Home Simpozion pentru bolnavii cu afecţiuni hepatice

Simpozion pentru bolnavii cu afecţiuni hepatice

2 min read
0
0
342

Asociaţia SANO-HEP România, reprezentant al pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a efectuat mai multe demersuri pentru ca noile reglementari din domeniul sănătăţii să vină în sprijinul celor pe care-i reprezintă. După publicarea listelor de medicamente compensate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a constatat că demersurile efectuate pentru ca tratamentul hepatitelor să nu afecteze financiar bolnavii s-au materializat.
Asociaţia a încheiat în luna august o campanie de prevenţie desfăşurată în unităţile de învăţământ din întreag ţară. Sâmbătă, 2 octombrie, a fost organizat la Bucureşti, în incinta Institutului Clinic Fundeni, simpozionul cu tema „Hepatitele virale, de la prevenţie la transplant”. Manifestarea a pus la dispoziţia celor peste 150 de pacienţi prezenţi ultimele noutăţi în domeniul tratamentelor hepatitelor virale şi a transplantului de ficat. De asemenea, aceştia au avut posibilitatea de a primi răspunsuri la intrebările lor direct din partea specialiştilor din domeniu. La lucrări au mai luat parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar şi ai celor două Asociaţii ale pacienţilor transplantaţi.
SANO HEP România va organiza în luna octombrie, la Braşov, un eveniment asemănător pentru cei 1.200 de pacienţi din judeţ, la care şi-au anunţat deja prezenţa importante nume din medicina românească şi internaţională.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…