Home SINAIA FOREVER. Un brand naţional

SINAIA FOREVER. Un brand naţional

13 min read
0
0
612

Festivalul Sinaia Forever a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie. Anul acesta, turiştii şi localnicii s-au distrat pe pârtiile imaginare create pe bulevardul Carol I şi strada Octavian Goga. Primarul Vlad Oprea a ales pentru această ediţie tema „Lecţii de ski”, deoarece Sinaia are o veche tradiţie în sporturile de iarnă. „Sinaia Forever este o tradiţie şi un brand al oraşului. Am ales ca temă pentru acest an „Lecţii de ski” pentru că Sinaia are cel mai bun domeniu schiabil din România, iar acest festival mi-am dorit să fie o avanpremiră la sezonul de iarnă ce urmează. Sinaia este primul oraş din România în care s-a schiat şi am vrut să demonstrăm că acest sport nu s-a pierdut, tradiţia fiind dusă mai departe cu ajutorul sportivilor de la Clubul Carpaţi Sinaia, de care sunt foarte mândru. De asemenea, festivalul Sinaia Forever poate fi şi un fel de terapie pe timp de criză, de aceea sunt bucuros că am reuşit să oferim localnicilor şi turiştilor trei zile de distracţie”, a spus primarul sinăian.

Festivalul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi turişti, localnici şi a delegaţiilor oficiale din oraşele înfrăţite cu Sinaia. Oaspeţii din Athis-Mons, Dimona, Kuşadasi, Melissia şi Ilichevsk au acceptat invitaţia de a fi alături de sinăieni la cel mai mare eveniment organizat de Primăria Sinaia.

Deschiderea oficială de vineri a fost un adevărat spectacol. Oficialităţile oraşului împreună cu delegaţiile din oraşele înfrăţite au defilat pe bulevardul Carol I, în sunet de fanfară. Ei au fost însoţiţi de 50 de copii, membri ai Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, echipaţi de schi, şi de majoretele Colegiului Mihail Cantacuzino, care au scandat numele oraşului. Jocurile laser şi un spectacol impresionant de artificii au întregit atmosfera de sărbătoare din oraş. Seara, distracţia a continuat în Parcul Dimitrie Ghica, unde au avut loc spectacole de excepţie, prezentate de Iuliana Marciuc, care a purtat, pe tot parcursul festivalului, vestimentaţii marca Andreea Buzdugan.

Vlad Oprea

Gabriel CotabiţăVineri, pe scenă au urcat: Gabriel Cotabiţă, Luminiţa Anghel, Adrian Enache, Alexandru Anghel şi orchestra condusă de Ionel Tudor. Sâmbătă, spectatorii au dansat alături de Wilmark şi au cântat cu Andra. Membri trupei lui Wilmark au adus pe scena din parc acordurile muzicii latino, dar şi melodii din folclorul oraşelor înfrăţite cu Sinaia. Seara a fost încheiată de trupa Holograf care a făcut un spectacol incendiar.Târziu în noapte, cerul a fost luminat de un foc de artificii impresionant. Ziua de duminică a fost, ca de obicei, dedicată iubitorilor muzicii populare. Ansamblul Calabreaza, Grupul de copii al Asociaţiei Homorod, Adriana Deas, Ansamblul Periniţa şi Ansamblul Clubul elevilor Comarnic au adus la Sinaia frumoasele acorduri ale muzicii populare româneşti.

În onoarea delegaţiilor din oraşele înfrăţite cu Sinaia, la Casino a fost organizat un cocktail. Invitaţii au avut ocazia să se cunoască între ei, să schimbe păreri şi impresii despre festival. Seara a fost o reuşită, iar părerea generală este că Sinaia este un oraş minunat, evenimentul unul extraordinar, iar gazdele perfecte.

Lecţii de schi, cultură şi multă distracţie

Festivalul Sinaia Forever a îmbinat şi în acest an tradiţia, cultura, sportul şi distracţia. Pe tot parcursul festivalului, turiştii şi localnicii au avut ocazia să afle mai multe despre oraşul Sinaia, din mash-urile „Ştiaţi că…”, despre flora şi fauna din munţii noştri, dar şi despre cum poţi proteja natura. Lecţia de schi pentru începători s-a ţinut la standul Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, unde pe bârnele legate cu sfoară, copiii s-au distrat încercând să treacă de proba de echilibristică.

Căsătorii pentru o zi

Îndrăgostiţii au avut ocazia să-şi oficializeze relaţia, la standul special amenajat. Într-un cadru festiv, într-un decor romantic de toamnă, Ofiţerul Stării Civile a eliberat certificate de căsătorie valabile o zi, celor care au dorit să-şi unească destinele, simbolic, la festivalul Sinaia Forever. În cele trei zile, peste 200 de cupluri îndrăgostite au spus „DA”, cu emoţie, în faţa Ofiţerului Stării Civile.

Târgul Meşteşugarilor

Sinaia Forever 2010: Târgul MeşteşugarilorPeste 100 de meşteşugari din toate colţurile ţării au venit la Sinaia şi au expus, în standurile special amenajate, lucrările realizate cu migală. Icoane sculptate în lemn, tablouri, produse de pielărie, jucării sau măşti, toate confecţionate manual, au atras privirile trecătorilor. „Sunt lucruri deosebite, nu mă pot hotărî ce să cumpăr. Aş vrea să le cumpăr pe toate, dar probabil mă voi opri la o icoană de lemn”, a spus Ioana Manolesu, turistă din Bucureşti.

Centrul Cultural Carmen Sylva la Sinaia Forever

Proiectul „Noaptea Cercetătorilor”, vernisajul de goblenuri, expoziţia de prăjituri de casă a Clubului de Gastronomie sau vernisajul expoziţiei de pictură aparţinând domnului profesor Tănase Mocănescu au fost doar câteva dintre activităţile găzduite de Centrul Cultural Carmen Sylva. Acţiunile desfăşurate aici au atras, ca de obicei, un număr mare de participanţi.

Tombola Ro-Rec

Să fii ECO, nu e greu! Aceasta a fost deviza Asociaţiei Române pentru Reciclare. În cele trei zile de festival, aproximativ 70 de oameni au adus pentru reciclare electronice. Pentru fiecare deşeu electric sau electronic depus la cortul Ro-Rec, oamenii au primit un bilet pentru tombola din 26 septembrie. Biletele câştigătoare au fost extrase din urnă de Oana Cojocaru, coordonatoarea evenimentului. Premiile au fost oferite de Asociaţia Română pentru Reciclare şi au constat în 10 filtre de cafea, 5 mixere, 7 blendere, 3 fiare de călcat şi 5 fierbătoare electrice.

Micii şi berea la mare căutare

Cum nu există distracţie fără mâncare şi băutură, comercianţii şi-au aşteptat clienţii cu grătarele pline. Miel la proţap, pastramă de berbecuţ, mici, frigărui, toate stropite din belşug cu must, vin fiert, ţuică sau bere. Preţurile au fost pentru toate buzunarele, aşa că locuri goale la terase s-au găsit cam greu, spre satisfacţia comercianţilor. Nu au lipsit nici merele coapte glazurate, colacii ungureşti, halviţa, porumbul fiert sau copt şi vata de zahăr. Turişti sau localnici, toţi s-au distrat la Fesivalul Sinaia Forever. „Vin în fiecare an la festivalul Sinaia Forever, pentru că mă distrez extraordinar. Totul este perfect, concertul Holograf m-a încântat, iar focurile de artificii au fost cele mai frumoase pe care le-am văzut. Am dansat până acum şi mi s-a făcut foame, aşa că am venit să mănânc mici şi să beau o bere la terasă”, a spus Constantin Olteanu din Ploieşti.Sinaia Forever 2010: Parcul Dimitrie Ghica Sinaia Forever 2010: Trupa HolografSinaia Forever 2010: Concertul din Parcul Dimitrie GhicaSinaia Forever 2010: Sunt skior deci exist!Sinaia Forever 2010: Ceremonia de deschidereSinaia Forever 2010: Pârtia CarolSinaia Forever 2010: Târgul MeşteşugarilorSinaia Forever 2010: Artificiii la ceremonia de deschidere

Sinaia Forever 2010: Iuliana MarciucSinaia Forever 2010: WilmarkSinaia Forever 2010: Can-Can

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…