Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia SINAIA: O iarnă nouă, într-o stațiune înnoită

SINAIA: O iarnă nouă, într-o stațiune înnoită

3 min read
1
0
264

Staţiunea Sinaia se pregăteşte pentru sezonul de iarnă care urmează.

Anul acesta, turiştii care vor ajunge în Perla Carpaților vor putea schia pe o nouă pârtie, de la Cota 1400 la staţia telegondolei. Se lucrează intens pentru ca la începutul lunii decembrie, atât pârtia cât şi instalaţia de zăpadă artificială să fie funcţionale.
Tot domeniul schiabil din Sinaia este pregătit pentru sezonul de iarnă. În Valea Soarelui a început deja amenajarea şi balizarea pârtiilor existente.
„Anul acesta, atât Primăria Sinaia, cât şi Transport Urban, societatea care administrază domeniul schiabil al oraşului, vin cu o serie de noutăţi, menite să atragă un număr cât mai mare de turişti în sezonul de iarnă. Cel mai important lucru pe care îl facem este înzăpezirea artificială şi crearea unei pârtii noi între Cota 1400 şi staţia inferioară a telegondolei. Pârtia nouă va fi deservită de telegondola din Sinaia, va avea o lungime de aproximativ 2 km, cu o diferenţă de nivel care va fi de 410 metri şi cu o instalaţie de înzăpezire cu 21 de lăncii.

Un alt proiect important este cel de garduri şi parazăpezi din Valea Soarelui şi pârtia Lăptici, proiect realizat în proporţie de 60-70%, apoi este vorba şi de înlocuirea vechilor panouri informative şi a marcajelor, astfel că începând de anul acesta pe domeniul schiabil al oraşului Sinaia vom avea balize, marcaje, protecţii şi semne informative noi, de cea mai bună calitate”, a spus directorul Transport Urban, Bogdan Fălcescu.

Pentru o mai bună informare, din luna decembrie, turiştii pot afla mai multe de pe cele două site-uri nou înfiinţate,

www.sinaiaski.ro şi www.telgondola.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

One Comment

  1. Regiunea Centru

    8 noiembrie 2011 at 2:02 PM

    Brasovul va face concurenta serioasa statiunilor de pe Valea Prahovei incepand din acest an 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…