Home Breaking News Stiri interne Şoc în lumea muzicală! Cristi Minculescu (Iris) se retrage si are nevoie de un nou transplant (… pe surse) ?!

Şoc în lumea muzicală! Cristi Minculescu (Iris) se retrage si are nevoie de un nou transplant (… pe surse) ?!

13 min read
0
0
664

Surse apropiate artistului Cristian Minculescu ne-au declarat că acesta intenţionează să se retragă imediat după finalizarea concertelor ocazionate de împlinirea a 35 de ani de la înfiinţarea formaţiei Iris. Sursele spun că artistul trebuie să facă un nou transplant în Germania, unul de rinichi, de data aceasta.

Analizele artistului arată că acesta ar putea avea nevoie, în scurt timp, de un transplant de rinichi, nivelul creatininei fiind deja foarte mare“, ne-au mărturisit surse apropiate artistului (n.r. – creatinina creşte în sânge atunci când rinichii sunt deterioraţi sau nu mai funcţionează normal).În lumea muzicală se ştie, de ceva timp, că operaţia este obligatorie şi că soţia artistului va fi, din nou, îngerul său păzitor. “Rodica Minculescu va fi donatorul rinichiului de care are nevoie solistul trupei Iris. Tot ea i-a mai donat, în trecut, şi o parte din ficat, iar organismul lui Cristi l-a acceptat, mai mult ca sigur nu se va pune problema compatibilităţii”, ne-au spus surse din lumea muzicală. Aceleași surse afirmă că solistul Iris ar mai fi mărturisit unor apropiați că dacă se va pune problema transplantului, tot soția sa ar fi donatorul.
Contactată telefonic, Rodica Minculescu a negat atât informaţia că operaţia de rinichi ar fi iminentă, cât şi cea privind retragerea, dar nu a infirmat faptul că nivelul creatininei rezultat din analizele lui Cristi Minculescu este foarte crescut. Ea ne-a spus că este într-o delegaţie în străinătate şi că putem vorbi abia săptămâna viitoare când se întoarce în ţară.Impresarul trupei Iris, Cosmin Nicoară, ne-a declarat: “Este adevărat că solistul Cristian Minculescu este chiar acum în Germania, la clinică, împreună cu soţia, merge acolo la fiecare trei luni. Eu spun că e o informaţie greşită privind iminenţa unui transplant. Boala pe care a avut-o el la ficat este o boală hepato-renală. Ea afectează ambele organe, nu a fost doar la ficat, nu a fost doar hepatică. Asta este natura ei. Printr-o situaţie specială s-a dezvoltat atât de mult la Cristi. În principiu, se dezvoltă doar la rinichi, la foarte puţini se întinde şi la ficat, cum a fost la el. Deocamdată, nu ştiu să se pună problema unui iminent transplant de rinichi”.Zvonul că lui Cristi Minculescu i-ar fi apărut chisturi şi la rinichi, după cele care au necesitat transplantul de ficat a apărut încă din 2009 şi nu a fost infirmat oficial.
Aflat în Germania cu solistul Iris, Dorel Săndesc, medicul şi prietenul lui Cristi, recunoştea în urmă cu doi ani şi şapte luni, la un post TV: “În această seară, Cristi urmează să sufere o mică intervenţie de revizie. În jurul ficatului au fost puse pansamente (câmpuri), dar acum urmează să fie evacuate. Operaţia din aceasta seară este una minoră. Există o afectare a rinichilor, dar prin operatia făcută se dorea stoparea şi a bolii renale”. În aceeaşi perioadă, solistul trupei Holograf, Dan Bitman, făcea o destăinuire similară: “Probabil, la un moment dat, va urma si o operatie la rinichi. Nu stiu daca va fi vorba de încă un transplant”.Există şi voci care speculează că este posibil ca impresarii trupei să încerce să profite, în viitor, de eventuala retragere a lui Cristi, pentru a umple sălile la următoarele concerte. “Metoda nu este vreo invenţie brevetată de noi. Scorpions şi-a ţinut concertul de adio la Bucureşti, cu casa închisă, doar era de adio, iar peste două-trei luni au mai ţinut un concert la Cluj”, ne-au spus sursele.

MĂMĂLIGA CU ROCK: Lecţia de rezistenţă a lui Cristi Minculescu. Şi lecţia de umor de la Băicoi

Când vine vorba de rezistenţa în timpul comunismului, România este trecută la coadă. Mult în urma Poloniei, Cehoslovaciei sau Ungariei. Nemeritat şi trist. După ce luptătorii din munţi au fost lichidaţi, românii au rezistat cum au putut în faţa celui mai represiv regim din Europa.

Din 1963-1964 încoace, riff-urile chitărilor electrice au încărcat câteva generaţii. Au alimentat sute de mii, milioane de tineri cu dragoste de libertate. Cu nobleţe. Cu curaj. Mămăliga a explodat pentru că era ca un bulz, plină cu rock pe dinăuntru.

Pe străzile Timişoarei şi apoi ale Bucureştiului, ale Clujului sau Braşovului, tinerii pletoşi, în geci de piele sau în costume de blugi au fost în primele rânduri. Au stat sub ploaia de gloanţe şi au strigat ca la ultimul concert, uluitorul, cutremurătorul: “Vom muri şi vom fi liberi!” O asemenea strigare nu mai auzise lumea întreagă de 2000 de ani. Din vremea primilor martiri creştini.

Aceasta este forţa rock-ului. Iar “Cristache” este Emblema lui. Să mă ierte, de acolo, de sus, Moţu Pittiş, Dorin Liviu Zaharia, Iuliu Merca sau Liviu Tudan! Să mă ierte Dan Aldea sau Nicu Covaci, dar Cristi a fost un lacom. A adunat în el toată bucuria de a cânta, toată nobleţea şi toată dăruirea artistului rock. Cel care arde şi moare pe scenă, încărcându-i electric pe fani.

Poate că Iris şi Cristi nu au fost atât de creativi ca Sfinx, poate că nu au fost atât de originali ca Phoenix. Şi totuşi pe nimeni nu i-a iubit publicul ca pe ei. Şi de nimeni altcineva nu s-a temut Securitatea! De frica propagării acestui model al libertăţii, au fost interzişi. De frica unor revolte ale fanilor, li s-a dat din nou voie să cânte. Dar pe ascuns, fără afişe. Iar sălile continua să fie arhipline, să se spargă geamurile la intrare şi să se rupă scaunele înăuntru.

Au fost atacaţi de propaganda comunistă. Un film de înfierare de la TVR, în care băieţii de la Iris erau puşi la zid pentru muzica lor decadentă, s-a transformat în film cult underground. A avut un ecou uriaş, care a îngrozit şi mai mult puterea.

Acum, rock-ul însuşi este zguduit de noua dramă a lui Cristi Minculescu. Simbolul rezistenţei noastre este din nou greu încercat. Dar nu-i nimic: ştim, şi el, şi noi, ce avem de făcut. Ne-a predat bine lecţia. Ne-a dăruit-o:

Rezistă, Cristi! Rezistăm împreună!

P.S. Lui Cristi nu îi plac lacrimogenele. Îşi ascunde sensibilitatea şi modestia sub bancuri, pe care le spune cu un umor nebun. Aşa că o să închei cu o istorioară de-a lui. Ştiţi cum s-a născut celebra expresie: “Bună seara, prieteni”? Înainte, când se suia pe scenă, Cristi urla cât îl ţineau bojocii, după model occidental: “Bună seara, Bucureşti!”, “Bună seara, Timişoara!”, Bună seara, Sibiu!”. Până ce Iris a avut concert la Băicoi!

Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…