Home Sondaj. 70% dintre români spun adio concediului în acest an

Sondaj. 70% dintre români spun adio concediului în acest an

3 min read
0
0
368

Majoritatea populaţiei spune că recesiunea şi majorarea TVA au lovit puternic în bugetele de vacanţă. Dacă ar fi să plece în străinătate, românii ar alege Italia, Spania, Franţa.

Veşti proaste pentru agenţiile de turism din România. Şi nu numai. 70% dintre români spun că nu vor pleca în concediu în acest an, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie în perioada 8-9 iulie. La polul opus al celor care spun că au de gând să-şi facă bagajele se află doar un sfert din populaţie.

Criza a lovit puternic în bugetul de concediu spun trei sferturi dintre cei care au răspuns chestionarului, în timp ce cei pe care recesiunea i-a ocolit spun că asta s-a întâmplat fie pentru că au fost deja în vacanţă, fie sunt determinaţi oricum să o facă, fie nu vor merge nicăieri. Şi recenta creştere a TVA a tăiat din banii de vacanţă ai populaţiei – 69%.

Aproape 60% dintre respondeţi spun că nu au plecat în concediu în timpul verii în ultimii 10 ani, iar atunci când s-a întâmplat au făcut-o în România – 72% faţă de doar 26% care au mers în străinătate. Cel mai adesea cu maşina – 66%.

Totuşi dacă ar fi să aleagă, românii ar pleca în concediu în străinătate – 48%, faţă de cei care ar prefera frumuseţile patriei – 47%. Ţările cele mai visate: Italia, Spania, Franţa.

Cercetarea IRES a fost realizată pe un eşantion de 1479 de persoane şi are o marjă de eroare de ±2,6%.

www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…