Home Breaking News Stiri Exclusive SOS! Soacra vrea să îți redecoreze casa? Iată cum să gestionezi situația FĂRĂ conflicte

SOS! Soacra vrea să îți redecoreze casa? Iată cum să gestionezi situația FĂRĂ conflicte

7 min read
0
0
666

După ce se mută împreună, multe cupluri se confruntă cu o problemă comună: părinții lui sau părinții ei insistă să își exprime foarte sonor părerile despre amenajarea locuinței. De parcă ar fi absolvit peste noapte cursuri de design interior! Această problemă frustrantă poate naște multe tensiuni, nu doar între partener și socri, ci și în cuplu. Aceste situații tensionate pot dezechilibra relația. Dacă te confrunți cu această problemă și nu știi cum să o gestionezi în avantajul tău, mai jos poți găsi câteva sugestii care cu siguranță îți vor prinde bine.

Când soacra vrea să îți decoreze casa, iată ce ar trebui să faci:

  • 1. Ajută-ți soacra să înțeleagă clar care sunt gusturile tale

Atunci când vine vorba de elemente de estetică, de exemplu forma și culoarea canapelei, asigură-te că soacra ta înțelege clar ce vrei să faci. Adesea, aceasta nu înțelege bine ce ai tu în minte și își imaginează un decor haotic. Ce poți face? Împreună cu mama soțului tău, intră pe link și încearcă să îi arăți exact care este modelul de canapea pe care îl ai în minte și cum ai vrea să îl integrezi în casă. De cele mai multe ori, soacra ta va fi încântată de idee.

Apoi, concentrează-te la lucrurile pe care tu și soacra ta le aveți în comun. Ambele sunteți femei, ambele aveți multe responsabilități și știți ce înseamnă să petreci mult timp făcând curățenie sau gătind. Atunci când discuți despre amenajarea casei cu soacra ta, explică-i de ce preferi un anumit stil decorativ. Ai putea să îi spui că îți dorești un mobilier diferit, deoarece îți va fi mai ușor să îl întreții și să faci curat în jurul lui. Poți fi surprinsă de faptul că și ea ar fi preferat o opțiune asemănătoare dacă ar fi avut posibilitatea în trecut.

  • 2. Discută cu partenerul tău

Soțul tău ar trebui să fie de partea ta. El este cel mai în măsură să discute cu mama lui și să stabilească împreună cu ea limita în care își poate impune punctul de vedere. Într-un cadru calm, vorbește cu perechea ta despre ce simți în legătură cu implicarea părinților lui în deciziile voastre. Stabiliți împreună ca atunci când veți primi o sugestie cu care nu sunteți de acord, soțul tău să fie cel care le va atrage atenția părinților, nu tu. Dacă refuzul vine din partea ta, socrii s-ar putea simți ofensați, dar dacă vine din partea lui, aceștia ar putea renunța mai rapid la ideile lor.

  • 3. Nu te panica

Doar pentru că soacra ta își impune ușor agresiv punctul de vedere, nu înseamnă că trebuie să îi pui în aplicare ideile. Atunci când aceasta îți oferă o sugestie, o poți accepta și poți spune că te vei gândi la asta. În realitate, nu este necesar să îți faci griji din cauza asta. De asemenea, încearcă să înțelegi motivația din spatele gesturilor ei. De multe ori, intenția ei nu este aceea de a-ți invada spațiul, ci aceea de a vă ajuta. Socrii vor să se simtă utili. Ei ajung astfel să întreacă, fără să își dea seama, unele limite de care, probabil, nu sunt conștienți.

O minte deschisă, o bună comunicare și un spirit calm pot fi elementele cheie care să te ajute să rezolvi această problemă fără să ajungi la conflicte. Nu lasă această situație să îți afecteze relația! Acum, ești mai pregătită ca niciodată să o rezolvi în mod pașnic.

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com, pexels.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…