Home Breaking News Stiri Personale Preţurile de pe piaţa europeană a locuinţelor sunt în curs de stabilizare

Preţurile de pe piaţa europeană a locuinţelor sunt în curs de stabilizare

3 min read
0
0
607

Preţurile de pe piaţa europeană a locuinţelor, sever afectată de criza financiară, sunt în curs de stabilizare, însă persistă riscul unor noi scăderi până anul viitor, potrivit unui studiu al agenţiei de evaluate financiară americană Standard & Poor’s, citat de AFP.

Scăderea preţului a încetinit în multe state, precum Franţa, Italia, Spania şi Olanda, menţionează studiul Standard & Poor’s. În Marea Britanie, locuinţele au început să se scumpească de la sfârşitul anului trecut.

“Vedem semne de stabilizare a pieţei în Europa, însă o evaluare a economiilor individuale arată încă o imagine mixtă. Chiar şi în acele state unde preţurile au revenit, trendurile pot oscila. Şi în acele ţări în care locuinţele sunt, probabil, supraevaluate preţurile ar putea să scadă pentru a doua oară spre sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2011”, a afirmat Jean-Michel Six, analist la Standard & Poor’s.

În cazul Franţei, preţurile locuinţelor sunt supraevaluate cu 18,5%, având ca nivel de referinţă nivelul mediu din perioada 1997-2009. Locuinţele sunt supraevaluate şi în Marea Britanie, cu 12%, iar în aceste condiţii preţurile pot înregistra scăderi. În Germania, locuinţele sunt subevaluate cu 12,5%, deoarece piaţa de profil nu a cunoscut explozia înregistrată în alte state din regiune.

Legat de Spania, ţară confruntată cu o criză fără precedent a finanţelor publice, agenţia consideră că preţurile vor trebui să sufere o corecţie de 12% pentru ca piaţa de profil să ajungă la un echilibru sustenabil. În Irlanda, alt stat cu dificultăţi financiare, locuinţele sunt subevaluate cu 12%.

SURSA: http://www.money.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…