Incepand de Miercurea Mare si pana in Vinerea Mare, in Piata Sfatului din Brasov are loc Targul Slow Food Roadele Pamantului, organizat special pentru perioada sarbatorilor pascale.

Intre 20-22 aprilie, 40 de producatori din toata tara v-au pregatit bunatati traditionale cu care sa va umpleti mesele in Noaptea Invierii. Dintre bucatele specifice acestei sarbatori, nu vor lipsi de la standuri drobul de miel, coasta de miel umpluta si friptura de miel pregatite de familia Dumbrava din Rupea, pasca si cozonacii, precum si  prajitura cu branza care se mananca in Maramures de Paste (Rodica Tiplea).

La targ veti gasi si drob din carne de porc (NBM, Babet), dar si traditionalul jambon de porc secuiesc (Transerv si Radipcom), consumat la sarbatorile pascale de maghiari. Specialitatile din vanat, precum pastrama de cerb sau mistret de la ELK Farm din Harghita, pot inlocui cu succes mielul in meniul de sarbatori. Nelipsite de la targ vor fi si branzeturile, turta dulce cu coloranti naturali, ciocolata de casa, martipanul, painea cu cartofi sau de secara, produsele apicole, palinca, vinul, conservele, siropurile, uleiul presat la rece, gemurile sau specialitatile italienesti.

Dupa cautari si selectii riguroase, organizatorii Targului Roadele Pamantului descopera in fiecare luna mici producatori pe care merita sa ii cunoasteti. Luna aceasta la targ vor fi prezenti doi producatori noi:  Bio Fruct Miercurea Ciuc – cu suc de mere bio si Rigo Attila din Cluj, cu turta dulce facuta dupa o reteta din zona Bontida.

La aceasta editie organizatorii au pregatit si un „food corner”, unde vizitatorii se vor putea delecta cu preparate romanesti de post sau de dulce (Restaurantul Gustari), dar si cu retete din bucataria libaneza, pregatite de bucatarii Restaurantului Amasi.Pentru ca targul are loc in prag de sarbatori, editia va gazdui atelierele de creatie ale tinerilor de la Minisatul Sfantului Andrei (Seminarul Teologic “Dumitru Staniloae” din Brasov), care in cele trei zile vor incondeia oua dupa modele din zona Schei, tara Barsei si Sacele si vor intretine atmosfera cu cantece. Piata este deschisa in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului” este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov. Urmatoarea editie va avea loc intre 30 aprilie-1mai 2011, cu ocazia Zilelor Brasovului.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…