Home Spectacole muzicale la Buşteni

Spectacole muzicale la Buşteni

3 min read
0
0
467

La Buşteni, week-end-ul a fost unul plin. Vineri, la Castelul Cantacuzino, a avut loc un spectacol extraordinar în cadrul Festivalului George Enescu.

În faţa unui public numeros, bun cunoscător al muzicii clasice, a evoluat ansamblul Musica Nova. Machado, Mozart şi cântece româneşti pentru violă, pian şi contrabas, au răsunat în holul principal al castelului Cantacuzino. Pe scenă a urcat şi mezzo-soprana Margareta Mamsimova, prim-solistă a Teatrului Balşoi din Moscova.
Sâmbătă, iubitorii muzicii clasice au putut urmări un recital cu lucrări din Mozart, Chopin şi Granados, susţinut de pianista Andreea Dumitrescu, aplaudat la scenă deschisă de o sală plină. Artista s-a născut la Reşiţa în 1977 şi a avut numeroase apariţii scenice ca solist instrumentist în România, Ungaria, Italia, Germania şi Danemarca.
Duminică, a urcat pe scenă Corala Ioan Cristu Danielescu, a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti. Sub bagheta maestrului Valentin Gruescu şi avându-l la pian pe Mihai Măniceanu, publicul a putut urmări avanpremiera spectacolului pe care Corala îl va susţine la Sala Radio, în cadrul Festivalului George Enescu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uP3ZOWA0Ma8

Acţiuni viitoare la Centrul “Aurel Stroe”

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni va organiza pe 8 septembrie, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Muzeul Naţional Peleş şi Ambasada Japoniei, un work-shop de Tatting, susţinut de Yusai Shokoin din Japonia.
Între orele 16 şi 18, la Buşteni, iubitorii artei japoneze vor putea învăţa alături de o maestră, arta dantelei făcută cu suveica, împletitura şi broderia tradiţională.
În cadrul Stagiunii Muzicale, sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 18:30, va avea loc un recital de lieduri, susţinut de Mihaela Işpan, Adriana Dogariu şi Sorin Dogariu.
În program vor fi lucrări de
Antonin Dvorak, Manuel de Falla, Camille Saint-Saens şi Johannes Brahms.

Claudia BARLA

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …