Home Squash-ul este noul sport-senzaţie din Braşov

Squash-ul este noul sport-senzaţie din Braşov

3 min read
0
0
204

O combinaţie între tenis şi badminton, squash-ul este considerat un sport al elitelor, apărut în Franţa, în secolul al XV-lea.

În Braşov se poate practica, de la începutul acestei săptămâni, un sport exclusivist. Singura sală de squash de la poalele Tâmpei a fost deschisă luni, 31 ianuarie, şi se situează pe strada Carpaţilor nr. 93A. Prea puţin cunoscut în România, squash-ul este un mijloc activ de petrecerea a timpului liber şi de menţinere într-o formă de invidiat. După o oră de practicat acest sport la intensitate maximă se ard circa 1.200 de calorii.

Baza sportivă de pe Carpaţilor a fost ridicată de la zero în aproape patru luni. Dispune de două terenuri de squash, două vestiare cu duşuri, un bar şi zece locuri de parcare. Tariful pentru o oră ajunge la 50 de lei/teren, dar în acest preţ pot juca squash până la zece persoane, maximum două în acelaşi timp, fiind incluse în preţ rachetele şi mingile. În momentul de faţă, amatorii de squash pot practica acest sport în fiecare zi, în intervalul orar 15.00 – 23.00.

Un nou sport olimpic
Dimensiunile unui teren de squash sunt de 9,75 m lungime şi 6,4 m lăţime. Acesta are patru pereţi, iar cel din faţă are o linie de aut la înălţimea de 4,57 metri. Orice minge care depăşeşte acest marcaj este considerată în afara suprafeţei de joc. În zilele noastre, squash-ul a ajuns să fie practicat în peste 188 de ţări şi să se găsească pe lista sporturilor care vor fi incluse la Jocurile Olimpice din 2016.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…