Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Staţiunile Buşteni şi Azuga îi aşteaptă pe turişti cu zăpadă pe pârtii

Staţiunile Buşteni şi Azuga îi aşteaptă pe turişti cu zăpadă pe pârtii

3 min read
0
0
294

Staţiunile de pe Valea Prahovei îi aşteaptă pe turişti cu zăpadă pe câteva dintre pârtiile din judeţ, în ciuda temperaturilor ridicate.

Singura staţiune montană din Prahova în care se poate schia deocamdată este Azuga, în timp ce pârtia Kalinderu din Buşteni este pregătită doar pentru cei care vor să se dea cu sania. 

Administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în partea de jos a acestei pârtii s-a reuşit amenajarea unui strat de 15-20 de centimetri de zăpadă artificială, astfel că turiştii se pot da aici cu sania.

Cei care doresc să schieze în Buşteni o pot face în acest moment doar pe pârtia artificială din Fun Park-ul din zonă, unde mai funcţionează şi o sanie-tobogan, o bandă cu tubing, un baby lift şi un carusel.

Preţurile pentru majoritatea acestor instalaţii sunt de doi lei, în timp ce pentru sania-tobogan s-a stabilit un tarif de 5 lei.

Pe lângă faptul că pe Kalinderu s-a montat în această vară o instalaţie de iluminat nocturn, începând din acest an, domeniul schiabil de la Buşteni a fost extins, aici fiind amenajată şi pârtia Kalinderu II, cu o lungime de 1,1 kilometri şi o lăţime de 70 de metri.

În curând, aceasta va fi dată în funcţiune, Vasilescu precizând că mai trebuie achiziţionate sistemele de protecţie cu plase de rezistenţă ce vor fi amplasate pe marginea pârtiei.

Potrivit şefului formaţiei Salvamont din Azuga, Alexandru Bârţoiu, în acestă staţiune se schiază pe pârtia Cazacu, atât pe zona de teleschi, cât şi pe zona de baby-schi, stratul de zăpadă artificială obţinut cu ajutorul celor 12 tunuri fiind de 20-30 de centimetri.

În ceea ce priveşte pârtia Sorica, aici se schiază doar pe zona de începători, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 50 de centimetri.

AGERPRES

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…