Home Staţiunile de la munte au fost invadate de turişti în mini-vacanţa de Sfânta Maria

Staţiunile de la munte au fost invadate de turişti în mini-vacanţa de Sfânta Maria

5 min read
0
0
362

Munte să fie, că românul stie cum sa se distreze. Lângă focul de tabără, la grătar cu familia, pe cărări de munte cu prietenii, la coadă la telecabină, în drum spre Babele sau spre Cruce, cei care nu au mers la mare de Sfânta Maria s-au refugiat la munte. Pensiunile şi hotelurile au fost pline in toata ţara.

Mai bine de-o mie de oameni s-au înghesuit azi la coadă la telecabina care urcă din Buşteni pe platou la Babele. Au stat şi patru ore la coadă. Un tichet dus-întors costă 64 de lei, aşa că pentru proprietari a fost o zi de milioane.

După coada de la telecabină, turiştii au avut parte de surprize şi pe platoul Bucegilor, s-a stat la coadă şi pentru o fotografie la Babe sau la Sfinx.

La Mureş, bărbaţii au încins grătarele inundând peisajul cu fumul lor, iar doamnele şi domnişoarele au profitat de soare pentru a se bronza.

Spre Bâlea, unde-i răcoare şi bine, s-au avântat atât de mulţi turişti că au blocat Transfăgărăşanul. Pe o porţiune de patru kilometri, s-a stat ca în parcare.

SURSA FOTO: http://www.fotoromania.net

Minivacanţă de Sfânta Marie i-a prins pe 35.000 de turişti la aer curat, pe Valea Prahovei. Şi ei tot la coadă, tot în înghesuială, ca şi oaspeţii litoralului. Fie că au vrut să ajungă la altitudine cu telecabina, fie că au încercat să-şi găsească un loc de grătar sau o masă la restaurant, oamenii au avut nevoie de răbdare de fier. Cea mai clară imagine a puzderiei de turişti din staţiunile montane s-a văzut la telecabina din Buşteni. Aici s-a înregistrat un număr record de oameni care s-au aşezat la rând: peste 1.700, în condiţiile în care într-o zi de weekend obişnuită sunt maximum o mie. Ce-i drept, odată ajunşi la 2.200 de metri, turiştii au simţit cum toate grijile au dispărut. Răcoarea, aerul curat şi peisajele ce se văd din vârf merită orice sacrificiu, spun oamenii. Turiştii ceva mai comozi şi-au luat costumele de baie şi au stat la soare în poieniţe. Numai bine, în acest timp berile puse la rece direct în rău au devenit perfecte pentru petrecere. În cel mai mare restaurant din Sinaia, sâmbătă seară nu era chip să găseşti o masă liberă. Turiştii aveau grijă să mai ceară o porţie de pastramă de berbecuţ, încă o tochitură sau altă sticlă cu vin. Nu va gândiţi că s-ar mai putea găsi vreun loc de cazare pe Valea Prahovei. Turiştii care au venit de vineri sunt hotărâţi să nu piardă niciun ceas din aceste 3 zile libere şi vor rămâne până în această seară.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…