Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Staţiunile de pe Valea Prahovei, pregătite pentru turişti

Staţiunile de pe Valea Prahovei, pregătite pentru turişti

4 min read
0
0
176

În staţiunile montane de pe Valea Prahovei a nins în ultimele zile. Şi ca să-i primească cum se cuvinte pe împătiţimii sporturilor de iarnă, autorităţile locale din Sinaia, Buşteni şi Azuga fac ultimele pregătiri pentru debutul sezonului de iarnă.

În Sinaia totul este pus la punct. Telegondola este funcţională, la fel şi celelalte instalaţii pe cablu. Salvamontiştii sunt antrenaţi şi ei pentru orice situaţie şi sunt bine echipaţi.

„Zăpada este aşternută într-un strat de 5-6 centimetri şi a tot nins în ultimele două zile. Pe platoul Babele bate vântul. Noi nu recomandăm turiştilor să se avânte pe traseele montane. Chiar dacă, oficial, acestea se închid la 1 noiembrie, mult dintre ele sunt impracticabile. În noaptea de sâmbătă spre duminică, doi turişti au rămas blocaţi pe Valea Mălinului. I-am coborât în şase ore”, a precizat George Haiduc, şef salvamont Buşteni.

Se amenajează o nouă pârtie

În Sinaia sunt 13 pârtii, dintre care nouă sunt omologate la nivel naţional, iar alte două- internaţional. Şi la Buşteni pregătirile sunt în toi. Aici se construieşte o nouă pârtie, pentru pasionaţii de schi şi snowbord. Totodată, pe vechea pârtie, Kalinderu 1, va fi montată o instalaţie de noctură, în valoare de aproape jumătate de milion de euro,  pentru cei care vor să schieze până după miezul nopţii. În zonă va fi montată şi o instalaţie de produs zăpada artificială. În plus, Fun Park-ul, inaugurat în urmă cu doi ani,este gata să primească valuri de turişti.

Parcul de distracţii este dotat cu o pârtie de începători, pentru copii şi adulţi,  instalaţii pentru tubbing, carusel, tobogan şi escaladă.Şi la Azuga se fac pregătiri pentru iarnă. Copiii şi începatorii care vor practica schiul vor avea o bandă nouă pentru urcat în vârful pârtiei.

Ninsoarea e prilej de bucurie şi pentru hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe Valea Prahovei. Zăpada le-a adus primul val de turişti din acest sezon. O noapte de cazare la vilele şi pensiunile din Buşteni şi Sinaia costă între 80 şi 150 de lei.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…