Home Statiunile prahovene nu prea mai au cautare in randul salariatilor si al pensionarilor

Statiunile prahovene nu prea mai au cautare in randul salariatilor si al pensionarilor

4 min read
0
0
367

Repartitiile biletelor de tratament din seria I, pe luna septembrie, pentru pensionarii din Ploiesti si Campina, au fost publicate pe site-ul Casei Judetene de Pensii Prahova. Astfel, pentru Ploiesti au fost aprobate 439 de bilete, iar pentru Campina – doar 99. Data de plecare este fixata pentru 18-22 septembrie a.c., iar dintre biletele repartizate pentru prima serie, 83 sunt gratuite pentru beneficiarii de legi speciale. Statiunile cele mai solicitate au fost, in general, ca si in lunile anterioare, cele specifice tratarii afectiunilor reumatice si cardiovasculare, precum Pucioasa, Saturn, Baile Felix, Olanesti, Amara, Covasna. In ceea ce priveste statiunile prahovene, potrivit solicitarilor si numarului de bilete acordate in ultimii ani, se dovedeste ca nu prea mai sunt in topul preferintelor pensionarilor si ale salariatilor.

Astfel, potrivit unei harti a biletelor de tratament si odihna, acordate in 2010, statiuni precum Valenii de Munte (238), Busteni (266) s-au numarat printre locatiile cu cele mai putine bilete atribuite alaturi de Eforie Sud si Voineasa. Statiuni precum Slanic (3.373) si Sinaia (1.214), tot potrivit numarului de bilete acordat in 2010, se situau undeva pe la mijlocul clasamentului in preferinta beneficiarilor. Potrivit datelor statistice, pana in prezent, la nivelul Casei Judetene de Pensii Prahova s-au inregistrat aproape 10.000 de cereri de acordare a biletelor de tratament, multi pensionari depunand doua sau chiar trei solicitari. Anul acesta, pana la finele lunii august, prin intermediul institutiei mentionate, au fost eliberate 5.475 bilete de tratament.

Chiar daca numarul biletelor acordate este aproape la fel ca si anul trecut, criteriile de atribuire a acestora sunt mai restrictive, comparativ cu anii precedenti. Potrivit legii, repartizarea biletelor de tratament balnear nu se mai face in functie de ordinea depunerii cererilor, ci in baza unui punctaj pe care fiecare solicitant il obtine in urma indeplinirii unor criterii stabilite distinct pentru pensionari, asigurati, persoane cu handicap sau beneficiari de legi speciale. Astfel, punctajul este calculat in functie de cuantumul pensiei, categoria de pensie, frecventa cu care a mers la tratament in ultimii doi ani, gradul handicapului. Ca urmare, daca un pensionar a fost, anul trecut, la tratament, anul acesta ar putea fi sarit de pe lista, chiar daca are nevoie de acel tratament. De asemenea, e bine de stiut ca inca se mai pot depune solicitari pentru urmatoarea sesiune de acordare a biletelor, respectandu-se, potrivit legii, termenul de cel putin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se doreste biletul de tratament.

C. Dobre
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …