Home SUA: Cererea de locuinţe de lux a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni

SUA: Cererea de locuinţe de lux a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni

3 min read
0
0
464

În Statele Unite, cererea de locuinţe de lux a atins în mai cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni marcând un declin de 10 procente. Clienţii sunt deocamdată în expectativă iar dezvoltatorii se întrec în oferte şi stimulente cu care să îi convingă să le treacă pragul.

“Trebuie să venim în permanenţă cu idei creative care să ne ajute să vindem locuinţe. Ne rugăm furnizorii sau subcontractorii să facă oferte de week-end, poate Kohler să vină cu o variantă îmbunătăţită pentru robinete sau să le oferim clienţilor posibilitatea de a cumpăra cel mai modern mobilier de bucătărie. Dezvoltatorul trebuie să facă orice să convingă potenţialii cumpărători să-i treacă pragul. Acesta este motivul pentru care oferim tot felul de stimulente”, a spus Doug Yearley, CEO Toll Brothers.

Interesul scăzut pentru cumpărarea de locuinţe este o consecinţă a declinului puternic al încrederii consumatorilor americani în economie, spun specialiştii.

“Punem căderea cererii din ultima vreme în special pe seama economiei şi a neplăcerilor cauzate de pata de petrol. Oamenii simt că deocamdată este mai bine să stea de-o parte şi să vadă ce se întâmplă”, a mai adăugat Doug Yearley.

Reprezentanţii Corcoran, gigantul imobiliar din Manhattan ,spun că în peste 20% din tranzacţiile recente au fost probleme cu finanţările. Reprezentanţii săi atrag, însă, atenţia că este nevoie ca băncile să intervină şi să acorde credite ipotecare. Vestea bună pentru cumpărători este că preţurile pentru locuinţe rămân scăzute şi nu se întrevede posibilitatea ca ele să crească prea curând. Ceea ce le va da timp cumpărătorilor să găsească locuinţa la case visează.

SURSA: http://www.money.ro


Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…