Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Târgul cailor de rasă

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 23.246 afisari

Murgi, lipiţani, frizeri şi ponei au defilat la poalele Bucegilor, în cadrul Târgului Naţional de cai de rasă şi de tracţiune. Peste 150 de cabaline au fost expuse cu mândrie de proprietarii lor, iar evenimentul a strâns sute de admiratori, turişti şi localnici.

Au fost expuse exemplare din rase de elită, de tracţiune sau de agrement. Preţul unora depăşeşte 15.000 de euro, însă cunoscătorii spun  că merită toţi banii.
Expoziţia a fost cu vânzare, aşa că geambaşii au studiat cu mare atenţie marfa şi apoi au trecut la negocieri. Unii au profitat de ocazie şi au scos din buzunar chiar şi 30.000 de euro pentru a-şi achiziţiona cabalinele preferate. „Am această pasiune de mic copil şi îmi place să spun că m-am născut în căruţă. Am venit la expoziţie tocmai din judeţul Bihor cu un armăsar cumpărat din Belgia, rasa ardenez. Este un cal cu pedigree, care a primit la un moment dat şi subvenţie de la statul român. Îl vom vinde şi vom cere pe el în jur de 8.000 de euro pentru că noi din asta trăim”, a spus Teodor Porţan.
De la târg nu au lipsit nici ofertele inedite, precum trăsurile la care erau înhămaţi „mâncătorii de jar”, iar preţul unor astfel de atelaje trece de 35.000 euro.
Şi poneii au fost prezenţi la acest eveniment, tariful pentru un astfel de exemplar fiind undeva la 3.000 de euro. Organizatorii spun că nu este la îndemâna oricui să deţină cai de rasă, deoarece zilnic, întreţinerea unui astfel de animal trece de 100 de lei.
„Au venit la Buşteni cele mai frumoase exemplare din toată ţara: cai grei, semigrei, frizeri, lipiţeni, iar cel mai scump cal de aici ajuge la 20.000 de euro. Această pasiune este ca un microb de care nu scapi niciodată”, a precizat organizatorul evenimentului, Nicolae Conteş.
Caii expuşi la Buşteni nu sunt puşi la muncă. Ei sunt crescuţi numai pentru călărie, plimbări de agrement sau concursuri de gen. Adelina ANEI


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 18 aug. 2010 in Stiri Busteni. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.