Home Tatiana Slama-Cazacu – In memoriam

Tatiana Slama-Cazacu – In memoriam

2 min read
0
0
1,178

Luni, 4 aprilie 2011, a incetat din viata Tatiana Slama-Cazacu, savant roman, Prof. Univ. Dr. Doc., psiholingvist de talie internationala. Marti, 5 aprilie, trupul sau va fi depus la Capela cimitirului Bellu ortodox, din Bucuresti. Va fi inmormantata miercuri, 6 aprilie, la orele 13.30, la Cimitirul Bellu ortodox, in cavoul familiei, la figura 40.

Decesul prof. Slama-Cazacu a trecut total neobservat de presa, anuntul de mai sus aparand doar pe un blog – al dlui Mircea Stanescu.

Prof. Univ. Dr. Doc. Tatiana Slama-Cazacu, “personalitate culturala despre care nu se poate vorbi decat la superlativ”, cum o caracteriza Editura Minerva care a pornit in 2007 o serie de autor,
a fost licentiata in Filologie moderna si Filosofie, doctor in Psihologie, doctor docent in Stiinte. A avut contributii importante in Psihologie, Lingvistica Generala si Lingvistica Aplicata, Psiholingvistica, Pedagogie, Sociolingvistica, Semiotica. IstoriaArtei, Literatura Romana si Italiana. A realizat prima institutionalizare a Lingvisticii Aplicate (AL) si a contribuit la dezvoltatrea AL, infiintand si conducand Grupul Roman de Lingvistica Aplicata (GRLA). A fost un promotor national si international al Psiholigvisticii (PL) si al institutionalizarii PL, ca si al transformarii PL din «Domeniu interdisciplinar»,in «Stiinta»,«cu legaturi multidisciplinare».

Despre activitatea stiintifica a prof. univ. dr. doc. Tatiana Slama-Cazacu Cititi mai multe pe site-ul personal.

SURSA: http://www.fabricadebani.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…