Home Tatiana Slama-Cazacu – In memoriam

Tatiana Slama-Cazacu – In memoriam

2 min read
0
0
384

Luni, 4 aprilie 2011, a incetat din viata Tatiana Slama-Cazacu, savant roman, Prof. Univ. Dr. Doc., psiholingvist de talie internationala. Marti, 5 aprilie, trupul sau va fi depus la Capela cimitirului Bellu ortodox, din Bucuresti. Va fi inmormantata miercuri, 6 aprilie, la orele 13.30, la Cimitirul Bellu ortodox, in cavoul familiei, la figura 40.

Decesul prof. Slama-Cazacu a trecut total neobservat de presa, anuntul de mai sus aparand doar pe un blog – al dlui Mircea Stanescu.

Prof. Univ. Dr. Doc. Tatiana Slama-Cazacu, “personalitate culturala despre care nu se poate vorbi decat la superlativ”, cum o caracteriza Editura Minerva care a pornit in 2007 o serie de autor,
a fost licentiata in Filologie moderna si Filosofie, doctor in Psihologie, doctor docent in Stiinte. A avut contributii importante in Psihologie, Lingvistica Generala si Lingvistica Aplicata, Psiholingvistica, Pedagogie, Sociolingvistica, Semiotica. IstoriaArtei, Literatura Romana si Italiana. A realizat prima institutionalizare a Lingvisticii Aplicate (AL) si a contribuit la dezvoltatrea AL, infiintand si conducand Grupul Roman de Lingvistica Aplicata (GRLA). A fost un promotor national si international al Psiholigvisticii (PL) si al institutionalizarii PL, ca si al transformarii PL din «Domeniu interdisciplinar»,in «Stiinta»,«cu legaturi multidisciplinare».

Despre activitatea stiintifica a prof. univ. dr. doc. Tatiana Slama-Cazacu Cititi mai multe pe site-ul personal.

SURSA: http://www.fabricadebani.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…