Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Testul Babeş Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, acum şi la Sinaia

Testul Babeş Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, acum şi la Sinaia

1 min read
0
0
206

De mai bine de două luni, în Sinaia se poate face testul Babeş Papanicolau, una dintre cele mai importante investigaţii în depistarea cancerului de col uterin. Dacă până acum femeile de pe Valea Superioară a Prahovei trebuiau să meargă la Câmpina pentru această analiză, acum au posibilitatea să o facă la Sinaia. Testul Babeş Papanicolau se face în cadrul cabinetului de obstetrică-ginecologie a spitalului, iar preţul este de 60 de lei.
Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer la tinerele românce cu vârste între 15 şi 44 de ani. 6 femei mor zilnic, ceea ce situează România pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul acestei boli. Ceea ce ignoră multe dintre ele este faptul că un test Babeş Papanicolau poate descoperi modificările premaligne ale colului într-o fază uşor de tratat, înainte de a se transforma în cancer.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…