Home Breaking News Stiri Externe Titanicul s-a scufundat din cauza unei grave erori de navigatie

Titanicul s-a scufundat din cauza unei grave erori de navigatie

3 min read
1
0
334

Un adevar jenant iese la suprafata dupa un secol. Scufundarea navei Titanic s-a datorat unei grave erori de navigatie, dublate de o decizie gresita! La 98 de ani de la celebra tragedie navala din Atlantic, familia unui important ofiter care a supravietuit catastrofei scoate la iveala, intr-o carte, un secret cutremurator.
Dezvaluirea spectaculoasa apare in ultimul roman al ne- poatei lui Charles Lightoller, secund pe nava si ofiterul cu cel mai mare grad dintre cei care au supravietuit dezastrului de pe 14 aprilie 1912.
Doua grave erori ar fi dus la scufundarea uriasei nave de pasageri, cea mai mare din lume la vremea ei. Potrivit acestei carti, icebergul a fost vazut din timp si putea fi evitat, insa, timonierul – iar asta a fost prima greseala – s-a panicat si a manevrat timona in directia gresita. Chiar si dupa ce a lovit icebergul, vietile celor peste 1500 de victime ale catastrofei puteau fi salvate daca, in loc sa se indeparteze cu toata puterea de iceberg imediat dupa coliziune, comandantii navei ar fi decis sa opreasca nava sprijinita de blocul de gheata si sa astepte ajutor dupa semnalul SOS.
Ofiterul britanic a ascuns acest adevar ambelor comisii, britanica si americana, care au anchetat catastrofa. Motivul: s-a temut ca dezvaluirea ar duce la falimentul armatorilor navei si, implicit, la pierderea locului de munca pentru multi dintre cunoscutii sai.
Si eroarea de pilotaj are un motiv – acum un secol, navigatia trecea printr-o tranzitie radicala de la navele cu propulsii clasice la cele cu motor cu aburi si elice, ceea ce insemna doua sisteme de pilotaj diferite. Versiunea oficiala de pana acum a cauzei scufundarii navei Titanic a fost ca icebergul care a spart cala a fost vazut prea tarziu pentru a putea fi evitat.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

One Comment

  1. ionut

    12 ianuarie 2011 at 2:09 PM

    este un film de nota 10000000000 adica este un fiml care spune multe si cum este dragoste si ce insemna dragosta cu adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…