Home Stiri Recomandate TRADIŢIE: Montaniarzii „Chindia Jurasic Park” deschid potecile din Bucegi, până la Vârful Omu

TRADIŢIE: Montaniarzii „Chindia Jurasic Park” deschid potecile din Bucegi, până la Vârful Omu

3 min read
0
0
180

În perioada 8 – 10 ianuarie 2016, 40 de montaniarzi dâmboviţeni de toate vârstele vor deschide o parte din potecile din Bucegi, până la Vârful Omu (2.505 m), trasee accesibile iarna doar turiştilor cu experienţă.

l_82943

De asemenea, expediţia a fost cuplată cu „Revelionul familiştilor”, eveniment organizat de Asociaţia Floare de Colţ, prilej cu care se vor întâlni în zona Padina zeci de turişti dornici să ardă în mijlocul naturii caloriile acumulate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Potrivit coordonatorului Grupului de iniţiativă Chindia Jurasic Park – Nicolae Posta, primul popas se va face la Cabana Bolboci, de unde se va merge spre Podul cu Florile (platoul de sub Vârful Zănoaga), locul cu cea mai bună zonă de belvedere din masivul Bucegi.

Proba de foc se va da sâmbătă (9 ianuarie) când se va ataca vârful Omu, fie pe valea Obârșiei, fie pe Platoul Bucegilor, în funcție de starea vremii și a zăpezii. „Cu această ocazie reamintim publicului larg că încă de la 1 noiembrie 2015 nu mai este deschisă cabana Omu, iar cei care ajung în zonă se pot încălzi puțin cu un ceai băut la Stația Meteo Omu, acolo unde niște oameni minunați stau de veghe, zi și noapte, și transmit informații utile întregii țări și nu numai”, spune Nicolae Posta.

La fiecare din cabanele sau pensiunile din traseu, experimentații montaniarzi vor înmâna cabanierilor sau administratorilor respectivi, câte un „Decalog al montaniarzilor”, un veritabil „abecedar” (scris în perioada de pionierat a turismului montan) al „școlii” muntelui. Cel mai important lucru, pentru inițiatorii acestor programe, îl reprezintă numărul tot mai mare de tineri care vin alături de ei la aceste acțiuni, iar o parte din activități se fac din inițiativa celor nou veniți în grup.

SURSA: http://incomod-media.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…