Home Breaking News Stiri interne Transfagarasan: Spectacolul naturii, printre munti, nori si cascade (Video)

Transfagarasan: Spectacolul naturii, printre munti, nori si cascade (Video)

3 min read
0
0
284

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania – si nu numai – a fost inaugurat in urma cu peste 35 de ani si leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia.Transfagarasanul, sau dumul din nori, este o sosea care ajunge pana la peste 2.100 de metri altitudine, care se intinde pe 152 de kilometri. 

Transfagarasanul (DN7C) a fost construit intre anii 1970 si 1974. Mai multi oameni si-au pierdut viata in timp ce lucrau la construirea acestui drum, insa nici pana astazi nu se cunoaste numarul exact al victimelor. Unii vorbesc despre zeci de morti, altii despre sute.

Un traseu de neuitat 

Drumul national Transfgarasan incepe in comuna Bascov din judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara.

Vezi imagini LIVE de pe Transfagrasan

Soseaua urca pana la o altitudine de 2042 m in caldarea glaciara Balea, fiind al doilea drum din Romania, ca inaltime, dupa Transalpina, care strabate Muntii Parang din Carpatii Meridionali si ajunge pana la 2145 m in pasul Urdele.

Cel mai lung tunel

De-a lungul sau sunt prezente serpentine, 27 de poduri si viaducte. Cel mai mare tunel din Romania este cel de la Capra spre Balea Lac – are 887 de m lungime, 4,40 m inaltime, o singura banda pe sens si nu este iluminat artificial.

Tunelul de la cota 2000 este tunelul care face legatura dintre Arges si Sibiu, poate fi considerat tunelul surpriza, in sensul ca se poate intra in el la 15-20 de grade, iar la iesire sa fie lapovita sau zapada.

Atractii turistice

Cele mai importante puncte de atractie turistica din zona sunt Lacul si Barajul Vidraru, unul dintre cele mai mari din Europa, Cascada CapraLacul glaciar Balea si Cascada Balea.

Din cauza altitudinii si din cauza climei din Muntii Fagaras Transfagarasanul este inchis aproape 10 luni pe an, din octombrie pana in iulie.

Transfagarsan, prin obiectivul unui turist

httpv://www.youtube.com/watch?v=vDu5VexRE88

SURSA: http://www.skytrip.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…