Home Traviata de Giuseppe Verdi la Opera Brasov

Traviata de Giuseppe Verdi la Opera Brasov

2 min read
0
0
241

TRAVIATA este şi va rămâne mereu un “Spectacol Extraordinar” in lume dar şi la Opera Brasov …. TRAVIATA”care nu şi-a spus încă ultimul cuvânt”,cum afirma însuşi Verdi, este titlul ales să deschidă şi să închidă fiecare stagiune la Opera Brasov, dar si pentru a începe noul an, pe care ni-l dorim, pentru toţi, unul bun.

TRAVIATA – este perfecţiunea genului operă,este purificarea prin dragoste, purificarea prin muzică,este succesul repetat la infinit.

Violeta Valery (eroina principală care ţese povestea romanului „Dama cu Camelii” de Al.Dumas-fiul, dupa care Francesco Maria Piave scrie libretul) moare, fericită de a se şti iertată de cel pe care l-a iubit până la ultima suflare. Moare…pentru că, nu-i asa? … toţi cu moarte suntem datori vieţii. Dar „Traviata”,numele lui Verdi,muzica şi bucuria ei,iubirea …. nu vor muri niciodată!

Cu: soprana Mirela Zafiri debuteaza in rolul Violettei, tenorul Liviu Iftene in rolul vicontelui Gaston si Marian Reste(debut doctor). Mihai Irimia, Adrian Marcan, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Cristian Fieraru,Dumitru Vitalii, binecunoscutii si indragitii solisti ai Operei.
Dirijor: Traian Ichim
Regia: Dumitru Tăbăcaru

Spectacolul a fost pentru prima oara pusa in scena pe 6 martie 1853 in Venetia la Teatro La Fenice. Face parte din asa numita “Trilogie Populara”, trilogie care contine: Rigoletto, Il Trovatore si La Traviata.  

Reprezentatii:

  • 2011-01-15 18:30
  • Sambata, 25 septembrie, ora 18.30  spectacolul deschide stagiunea 2010-2011

Pentru mai multe informatie legate de Giuseppe Verdi accesati http://ro.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Verdi

SURSA: http://www.iubescbrasovul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…