Home Breaking News Stiri Externe Trei femei au castigat Premiul Nobel pentru Pace, in 2011!

Trei femei au castigat Premiul Nobel pentru Pace, in 2011!

3 min read
0
0
331

In 2011, Premiul Nobel pentru Pace a fost castigat de trei femei: presedintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf si actrivistele Leymah Gbowee si Tawakkul Karman.

In acest an, Premiul Nobel pentru Pace le-a fost acordat liderului liberian, Ellen Johnson Sirleaf (prima femeia aleasa presedinte al unui stat de pe continentul african, in functie din 2006-n.r), activistei africane Leymah Gbowee (supranumita in tara sa “razboinica pentru pace”-n.r.) si activistei yemenite Tawakkul Karman (fondatoarea si conducatoarea organizatiei “Jurnaliste fara Lanturi”-n.r.), a anuntat vineri Comitetul Nobel, potrivit Mediafax.

“Cele trei laureate sunt recompensate pentru eforturile nonviolente in favoarea sigurantei femeilor si drepturilor acestora de a participa la procesele de pace“, a declarat presedintele forului, Thorbjoern Jagland.

In 2009, Premiul Nobel pentru Pace i-a revenit presedintelui american, Barack Obama.

SURSA: http://www.enational.ro

Laureatul premiului Nobel pentru fizica are radacini basarabene. Bunicul sau este originar din Floresti

Saul Perlmutter, proaspatul laureat al premiului Nobel pentru fizica are orgini basarabene. Cel putin asta spune wikipedia. Potrivit sursei, bunicul de pe mama al lui Perlmutter, Samuel Davidson, originar din Floresti a emigrat in 1919 in Canada. Din Canada, a emigrat impreuna cu sotia sa in New York.

Saul Perlmutter este un profesor de fizica de la Universitatea Berkley, iar acum cateva zile, impreuna cu Adam Riess si Brian P. Schmidt, doi colegi de-ai sai au primit premiul Nobel in fizica pentru un studiu legat de expanisiunea Universului.

Profesorul de fizica se alatura astfel unei galerii de celebritati americane cu origini basarabene. In timpul vizitei sale de la Chisinau, vicepresedintele SUA, Joe Biden declara ca actrita Natalie Portman si primarul de Chicago, Emanuel Rahm sunt la fel decsendentii unor familii de emigranti din Moldova.

SURSA: http://www.protv.md

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…