Home Breaking News Stiri Exclusive Trei tipuri de excursii de care ar trebui să te bucuri măcar o dată în viață

Trei tipuri de excursii de care ar trebui să te bucuri măcar o dată în viață

8 min read
0
0
57

Scopul unei vacanțe sau al unui concediu este acela de a te relaxa după o perioadă intensă de lucru, de a ieși din mediul casnic și de a te răsfăța, lăsându-i pe alții să aibă grijă de tine. Dincolo de asta însă, călătoria este o îmbogățire spirituală.

Unele persoane fac sacrificii financiare pentru a-și putea permite o călătorie exotică, altele profită de orice weekend prelungit pentru un City Break în Europa sau pentru o drumeție pe munte, dar fiecare are farmecul ei. De ce? Pentru că la finalul unui an, când începe numărătoarea inversă și ciocnești o cupă de șampanie, tocmai la aceste momente te vei întoarce cu gândul și așa îți vei da seama dacă anul a fost bun sau nu. Orice călătorie îți lărgește orizontul de cunoaștere și aduce o schimbare în starea ta de spirit.

Există însă trei tipuri de excursii care te vor face să vezi altfel lumea și pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață:

  • Excursia de unul singur

De obicei, persoanele care simt nevoia să călătorească singure, o fac pentru a trece peste o perioadă mai dificilă și pentru a se regăsi pe sine. Călătoritul de unul singur te ajută să te cunoști mai bine și să te focusezi pe ceea ce ești, dar atunci când pleci într-o excursie cu rucsacul în spate prin lume, trebuie să ții cont de câteva reguli pe care le poți găsi aici și care îți vor fi de mare ajutor. Călătorind de unul singur îți vei da șansa să ieși din zona de confort și să interacționezi cu oamenii locului.

  • O excursie – tur alături de un grup de necunoscuți

Acest tip de excursie este dedicat în special persoanelor care nu au curaj să plece în călătorii pe cont propriu și nici nu au răbdarea necesară să facă itinerarii, să rezerve cameră la hotel în fiecare oraș unde staționează sau să găsească pe cont propriu obiectivele turistice. De cele mai multe ori, aceste tururi sunt organizate de către agențiile de turism sau de către grupuri de oameni dedicați acestor activități. Ei apelează la diverse servicii de închiriere autocar cu șofer și pentru că este o excursie de grup, se pot obține anumite reduceri. Una dintre companiile care oferă astfel de servicii este Tabitatour.ro, de unde se pot închiria atât autocare, cât și microbuze. Adevărata provocare este să reușești să ții pasul cu zece, 20 sau chiar 50 de oameni diferiți ca ritm și stil însă, pe de altă parte, experiența poate fi cu adevărat unică și poți să-ți faci chiar câțiva prieteni.

În acest tip de excursie, ghidul are un rol predominant deoarece modul în care spune povestea locurilor și felul în care interacționează cu grupul său de oameni poate transforma experiența din una mediocră în una cu adevărat memorabilă. Dacă tot mergi într-un loc istoric, măcar să pleci și cu o lecție învățată. Așadar, dacă plănuiești să mergi într-o astfel de excursie, interesează-te și despre abilitățile ghidului cu care veți merge.

  • O excursie doar cu autostopul

Ia-ți partenerul de viață sau un prieten apropiat și aventurează-te într-o excursie atipică. Fără mijloace care circulă la ore regulate și eliberează un bilet. Poate fi o experiență chiar plăcută, la finalul căreia te vei descoperi cu adevărat, deoarece acest gen de experiență îți testează limitele și mai ales răbdarea.

Totodată, acest gen de excursie se potrivește de minune tinerilor care doresc să cunoască puțin lumea înainte de a-și asuma responsabilitățile vieții, dar care nu dispun de un buget prea generos.

Desigur, orice călătorie este importantă – cele făcute cu colegii de școală, cu prietenii sau cu familia. Important este să te bucuri cât mai mult de frumusețile pe care lumea le are de oferit. Oferă-ți ocazia din când în când să evadezi puțin din spațiul comod de care te lași învăluit, alegând aceste trei metode ieșite din comun de a călători!

Sursa foto: shutterstock.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iti place sa fii mereu bine imbracat? Top 3 piese vestimentare care te ajuta sa-ti alcatuiesti un look elegant!

Anumite haine sunt menite sa iti confere un aer cool, in functie de alegerile vestimentare…